Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 29 липня. ВІДЕО
опубліковано 29 липня 2020 року о 16:46

29 липня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.



Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін і головний державний санітарний лікар області, керівник обласного лабораторного центру Роман Сафонов відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів Рівненщини.



Модерував захід начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.



Основні меседжі брифінгу:


  • В Україні зафіксовано 1022 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19, на Рівненщині – 53. Станом на ранок 29 липня в області зареєстровано 28 нових випадків COVID-19. Вік хворих від 4 до 73 років. Від початку пандемії в регіоні захворіло 5865 людей, з них - 470 дітей та 602 медпрацівники. В області - 93 летальні випадки, спричинені COVID-19. Помер 75-річний житель с.Колки Дубровицького району.
    Подолали COVID-19 4489 хворих. В роботі лабораторій області – 412 зразків.

  • Рівненщина від початку епідемії на COVID-19 входить в п’ятірку кращих регіонів в Україні за обсягами тестування. У перші місяці були задіяні лабораторні потужності двох лабораторій: обласного лабораторного центру і центру громадського здоров’я. В останні тижні досить потужно запрацювали фактично всі лабораторії у районах, що дозволило проводити масове дослідження ІФА-методом. Також завдяки зусиллям Міністерства охорони здоров’я та обласної влади проведено модернізацію лабораторій, що дозволило покращити роботу спеціалістів. Загальновідомо, що чим більші будуть обсяги тестування, тим швидше буде зупинено розповсюдження захворювання у місцях спалаху. А це унеможливить важкі випадки перебігу хвороби та, головне, смертність від коронавірусу. Тому темпи тестування на COVID-19 в області не спадатимуть.

  • У Радивилівському районі посилено перевірки щодо дотримання вимог карантину.
    Голова Радивилівської РДА Всеволод Пекарський під час зустрічі із власником одного із розважальних закладів наголосив на необхідності дотримання карантинних обмежень та поінформував про наслідки їх порушення. Надалі дотримання карантину жорстко контролюватиметься. Наразі фахівці Держпродспоживслужби і поліції проводять перевірку щодо дотримання карантинних вимог в усіх закладах району.

  • Спалах COVID-19 у селищі Клесів Сарненського району пов’язаний із внутрішньосімейним шляхом інфікування. 9 осіб захворіло у трьох родинах, в кожну з яких інфекція потрапила з місця роботи одного з її членів. Наразі ситуація на Сарненщині стабілізувалася, але через недотримання жителями району карантинних заходів може бути чергове загострення захворюваності.

  • У зв’язку із погіршенням епідемічної ситуації в окремих районах Рівненщини головний державний санітарний лікар області звернувся до регіональної комісії з питань ТЕБ та НС щодо посилення карантинних обмежень і заходів з контролю за дотриманням карантину у Костопільському, Рівненському та Здолбунівському районах. До прикладу, у Костопільському районі за сім днів захворіло на коронавірус 124 особи, це 193 випадки на 100 000 населення. Дані факти свідчать про різке підвищення рівня захворюваності.

  • «Велике будівництво» - національний проєкт, ініційований Президентом України та спрямований на масштабну розбудову інфраструктури України, куди включено будівництво доріг та соціально важливих об’єктів – шкіл, дитячих садочків, стадіонів та приймальних відділень лікарень. Основна задача – завершення всіх робіт, які були запроєктовані у «Великому будівництві», вже в цьому році. Зокрема, на Рівненщині заплановано будівництво 5 шкіл, 5 садочків, 5 стадіонів. Будівельні роботи – на завершальних стадіях. Це інфраструктурні важливі об’єкти для громад області. Дотримання умов інклюзивності та доступності для осіб з інвалідністю – це обов’язкова вимога до об’єктів «Великого будівництва».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux