Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 27 жовтня
опубліковано 27 жовтня 2020 року о 16:34

27 жовтня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг. В.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник та голова Рівненської обласної територіальної виборчої комісії Василь Курилас відповідали на запитання, які наразі хвилюють жителів Рівненщини.


Модерував захід в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Корольчук.


  • На сьогодні в області шість «червоних» зон: міста Рівне, Дубно, Вараш та Острог, а також Здолбунівський та Костопільський райони. Решта територій віднесені до «помаранчевої» зони. За останні 5 днів значно погіршилась ситуація в Зарічненському та Демидівському районах. В інших районах теж прослідковується зростання захворюваності. Стабільні показники демонструють лише Володимирецький та Радивилівський райони. У м.Острог захворюваність залишається високою, але без динаміки зростання.

  • Наразі «ковідних» пацієнтів приймають 13 лікарень Рівненщини із загальною кількістю ліжко-місць 1 052. Це Рівненські міські лікарні №1 та №2, Дубенська міська лікарня, Сарненська, Рокитнівська, Костопільська, Здолбунівська, Гощанська, Дубровицька, Острозька та Рівненська ЦРЛ, а також Дубенський пологовий будинок. Також пацієнтів з COVID-19 лікують у Рівненській обласній дитячій лікарні. Заповненість ліжок COVID-хворими у лікарнях – 65 %. Щоденно складаються нові маршрути для того, щоб всі могли отримати необхідну допомогу.

  • У резерві ще 5 лікарень, готових прийняти хворих на COVID-19. Управління охорони здоров’я РОДА направило лист на МОЗ із пропозицією відкриття ще двох лікарень - Зарічненської ЦРЛ та Вараської лікарень.

  • Управління охорони здоров’я РОДА, спільно з медзакладами працює над забезпеченістю киснем лікарень. На сьогодні забезпечення киснем медзакладів Рівненщини складає 27%: заклади охорони здоров’я першої хвилі – 31,75%, заклади охорони здоров’я другої хвилі – 14,36%. Для підвищення забезпеченості киснем наших лікарень з держбюджету Рівненщина отримала субвенцію в розмірі 9 млн грн. Кошти будуть розподілені на місцеві бюджети при наявності проектно-кошторисної документації.

  • Випадків повторного інфікування COVID-19 у Рівненській області лабораторно не доведено. Є випадки, коли після негативного результату ПЛР-тесту, через певний період був ще один випадок позитивний, але це пов’язано з особливістю перебігу захворюваності, а також особливістю хвороби у пацієнта та особистого імунітету. Крім того, могла мати місце лабораторна похибка. За даними ЗМІ, таких випадків у всьому світі не зафіксовано. Наразі в області, окрім коронавірусу, поширюється сезонний грип та інші ГРВІ.

  • В області роблять усе можливе, аби зменшити навантаження на медичну систему області. Але без допомоги мешканців Рівненщини це зробити складно. Тому вкотре закликаємо: використовуйте засоби індивідуального захисту та уникайте скупчення людей. Від цього залежить ваше здоров'я та ваше життя.

  • Субвенцію з держбюджету для Рівненщини на препарати забезпечення пацієнтів інсуліном виділено до кінця поточного року у повному обсязі. Кошти розподілені відповідно до кількості пацієнтів з урахуванням залишків. Питання забезпеченості пацієнтів цукрознижуючими препаратами йдеться за рахунок програми «Доступні ліки» шляхом виписування рецептів сімейними лікарями та лікарями-ендокринологами. Для отримання цих препаратів пацієнти звертаються у аптечну мережу, яка має доступ до програми «Доступні ліки». Щодо забезпечення лікування пацієнтів - терапія здійснюється в амбулаторний умовах за рахунок коштів місцевих бюджетів або за рахунок пацієнтів які купують ліки в аптечній мережі з урахуванням пільг.

  • З 20.00 25 жовтня розпочато безперервне засідання обласної ТВК. Встановлюються підсумки голосування та результати виборів. Результати встановлюються у такій черговості: до обласної ради, до районних рад, місцевого голови та місцевих депутатів. Наразі Рівненською ОВК отримано лише 5 протоколів від ТВК, які схвалено і прийнято до підсумкових протоколів в межах відповідних округів. Підсумкові протоколи ТВК мають сформувати та подати до 3 листопада. Рівненська обласна ТВК має узагальнити та сформувати протокол про результати виборів до Рівненської обласної ради до 6 листопада включно.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux