Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 27 липня. ВІДЕО
опубліковано 27 липня 2020 року о 17:02

27 липня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.



Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області.



Модерував захід начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.



Основні меседжі брифінгу:

  • В Україні за останню добу зафіксовано 807 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, на Рівненщині – 78. Станом на ранок 27 липня в області зареєстровано 29 нових випадків. Таким чином наразі маємо 5734 випадки COVID-19. З них 455 – у дітей та 592 – у медпрацівників. Зафіксовано 92 летальних випадки, спричинені COVID-19. Подолали хворобу 4387 людей. В роботі лабораторій області залишається 123 зразки.

  • 24 липня на Рівненщині був зафіксований антирекорд захворюваності на коронавірус – 143 випадки, за вихідні дні їх кількість зменшилася. Сергій Подолін звертається до громадян щодо необхідності дотримання основних правил профілактики поширення коронавірусної інфекції, щоб унеможливити збільшення захворювання в області.

  • Урядом змінено порядок впровадження епідемічних заходів у період адаптивного карантину. Залежно від епідситуації в регіоні встановлюватиметься один з чотирьох рівнів небезпеки поширення COVID-19 – червоний, помаранчевий, жовтий або зелений. У зв’язку із збільшенням випадків захворювання на COVID-19 Рівненщина може потрапити до помаранчевого рівня. Дані лабораторних досліджень за наступні два дні буде надіслано головному державному санітарному лікарю України, він прийме рішення щодо ситуації в області та надасть свої рекомендації. Врахувавши їх, обласна комісія з питань ТЕБ та НС вирішуватиме питання щодо адаптивних зон у районах Рівненщини та в області загалом.

  • Управління охорони здоров’я РОДА постійно контролює ситуацію щодо забезпечення усіх лікувально-профілактичних закладів області засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами, спеціалізованим медичним обладнанням, а також медпрепаратами. На особливому контролі заклади 1-ї хвилі, що надають меддопомогу пацієнтам з COVID-19. В області прийнято програму запобігання COVID-19, на яку виділено близько 26 млн грн. На сьогодні забезпеченість закладів охорони здоров’я Рівненщини засобами індивідуально захисту та іншими розхідними матеріалами становить в межах 70%, тобто є запаси на понад 2,5 місяці.

  • Міністерством охорони здоров’я та Кабміном спільно з регіонами розроблено онлайн інформаційну систему, де кожен лікувальний заклад цілодобово зазначає кількість наявних засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів, медичного обладнання та інших розхідних матеріалів і лікарських засобів. Відповідно до цього МОЗ приймає рішення про надання тої чи іншої допомоги для забезпечення повноцінного функціонування закладу. За період пандемії шляхом централізованого постачання з МОЗ Рівненщина отримала вищезазначених засобів майже на 90 млн грн.

  • Обласною комісією з питань ТЕБ та НС прийнято рекомендаційне рішення для Зарічненської РДА про відновлення роботи дитячих садочків в районі. Тож рішення відповідно повинна прийняти районна комісія. Наразі готується її засідання.

  • На Рівненщині, як мінімум, 9 оздоровчих закладів готові приймати дітей. Однак в умовах пандемії початок оздоровчої кампанії збільшує ризики поширення коронавірусу. Оскільки Рівненщина знаходиться на межі помаранчевої зони захворюваності, то питання про початок оздоровчої кампанії відтерміновується. За умови ж відновлення роботи оздоровчих закладів, в першу чергу, відвідати їх зможуть діти пільгових категорій.

  • У Рівненській області пацієнтам з хронічними розладами психічного здоров’я медична допомога надається у трьох спеціалізованих комунальних закладах: Центр психічного здоров’я (м.Рівне), Острозька обласна психіатрична лікарня (м.Острог), Орлівська обласна психіатрична лікарня (с.Орлівка Сарненського району). Є факти захворювання на COVID-19 серед пацієнтів зазначеної категорії. Вони отримують медичну допомогу в Острозькій обласній психіатричній лікарні. Наразі в закладі є 10 пацієнтів, в яких підтверджено Covid-19. Перебіг захворювання у них легкий, без ускладнень. Крім того, підтверджено факти захворювання двох медичних працівників, які перебувають на самоізоляції і отримують лікування амбулаторно під контролем сімейних лікарів. В лікарні проведено всі епідемічні заходи, визначено контингент контактних хворих, зроблено обстеження методом ІФА та ПЛР-діагностикою. Медичні працівники забезпечені необхідними ЗІЗ, дезінфікуючими засобами та медичними препаратами. На сьогодні загрози широкого поширення Covid-19 у психіатричній лікарні немає.

  • На Рівненщині ситуацію щодо дотримання карантинних вимог контролюють відповідні служби, зокрема, Головне управління Національної поліції України в області та Головне управління Держпродспоживслужби. У разі надходження інформації про порушення встановлених в умовах адаптивного режиму вимог, проводиться перевірка. Також триває роз’яснювальна робота щодо необхідності дотримання карантинних обмежень. На онлайн брифінгах забезпечується інформування про допущені порушення та їх наслідки.

  • 16 червня ц.р. ВРУ ухвалила законопроєкт «Про підтримку культури креативних індустрій». Документом передбачено зменшення орендної плати для закладів культури, що не можуть повноцінно працювати під час карантинних обмежень. Також Український культурний фонд розробляє програми для інституційної підтримки закладів сфери культури, креативних індустрій, туризму під час карантину. Управління культури і туризму Рівненської ОДА сприяє організації участі місцевих закладів культури у програмах, організованих УКФ.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux