Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 25 вересня. ВІДЕО
опубліковано 25 вересня 2020 року о 17:17

25 вересня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.


Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник відповідали на запитання, які наразі хвилюють жителів Рівненщини.


Модерувала захід прессекретарка голови ОДА Зоряна Жильчук.


  • Рівненська ОДА проводить аналіз наявності лікарських засобів, після чого подасть заявку в МОЗ для оперативного реагування і вирішення питання перерозподілу препаратів. Для детального вивчення ситуації при управлінні охорони здоров’я створена Комісія. Разом з головним лікарем обласної дитячої лікарні, представниками громадськості, які входять до наглядової ради при Рівненській обласній дитячій лікарні, проводиться ґрунтовний аналіз щодо потреби лікарських засобів. В області діє Програма «Діти Рівненщини», через яку частково фінансується лікування дітей із вродженими і спадковими, орфанними захворюваннями та онкогематологічною патологією, на яку цьогоріч профінансовано 3 млн грн.
  • Рівненщина є лідером за охопленням тестуванням на COVID-19, в області функціонує дві лабораторії, зокрема обласний лабораторний центр та центр громадського здоров’я. За весь період пандемії здійснено 163 688 тестів, з них 83 000 ПЛР-досліджень, а також 80 000 ІФА тестів. За останню добу в області проведено майже тисяча тестів. Збільшується діагностика хворих на COVID-19. Сьогодні Рівненщина має достатню кількість систем для тестувань. Разом з тим, проводиться робота над придбанням нових партій тестів. Лабораторії області забезпеченні відповідними працівниками та обладнанням.
  • В області є 126 апаратів ШВЛ, з них 90 відсотків - це апарати високого класу, які мають усі необхідні функції для надання медичної допомоги пацієнтам, які потребують штучної вентиляції легенів. Питання готовності закладів охорони здоров’я до боротьби з COVID-19 постійно контролюється Рівненською ОДА та на рівні держави. Зокрема, щодо зміни маршрутів та протоколів надання медичної допомоги.
  • На сьогодні в Рівненській області для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID 19 задіяно 955 ліжок у 8 лікувально-профілактичних закладах. Ці лікарні завантажені на 53%, отже є запас потужності. Медзаклади області готові до надання медичної допомоги, але ресурс лікарень не безмежний. Рівненська ОДА ініціювала перед Міністром охорони здоров’я України включення Дубровицької ЦРЛ – дев’ятої лікарні до мережі першої хвилі. Таким чином, на медичну допомогу пацієнтам із COVID-19 надаватимуть дев’ять лікарень області: Дубенська та Рівненська міські, пологовий будинок в Дубно, Здолбунівська, Сарненська, Костопільська, Рокитнівська, Гощанська та Дубровицька ЦРЛ.
    Потрапити в червону зону можуть жителі кожного з районів чи міст обласного значення, які нехтують карантинною безпекою. За декілька останніх днів ми бачимо ріст загальної захворюваності.
  • Щоб Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер повноцінно і надалі працював, йому потрібно заключити угоду із НСЗУ. Одна із умов договору - обладнати палату інфекційної терапії. Нещодавно перший крок зробили – голова ОДА Віталій Коваль передав медзакладу портативний ШВЛ-апарат. Наразі облаштовують палату інтенсивної терапії. У планах – забезпечення цієї палати УЗД та рентген-апаратами. Є можливість перерозподілити рентген-апарат з іншого лікувально-профілактичного закладу, де є нове обладнання. Окрім шкірвендиспансеру, оснащення таких палат планується в Острожецькій, Деражненській, Степанській лікарнях, після чого керівники цих закладів можуть подавати документи на контрактування з НСЗУ.
  • Забезпеченість закладів охорони здоров’я Рівненщини кадровим складом, особливо лікарським, складає понад 90%. Також в області постійно співпрацюють з ВУЗами нашої держави. Вже сьогодні на курси перекваліфікації по напрямку інфекційні хвороби направили 10 фахівців, які проходять стажування у вищих навчальних закладах і найближчим часом будуть надавати медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.
  • На сьогодні в системі охорони здоров’я є новий підхід до нарахування заробітних плат. Вже в цьому місяці медики тих закладів, які укладуть угоду на черговий пакет з НСЗУ, отримають доплати. Для лікаря це будуть доплати понад 3650 грн, для середнього медичного персоналу – 2500 грн, для молодшого- 1250 грн.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux