Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 22 липня. ВІДЕО
опубліковано 22 липня 2020 року о 17:05

22 липня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та очільниця Рівненського центру громадського здоров'я Олена Гандзюк відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області. Модерував захід начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.

Основні меседжі брифінгу:

  • Станом на ранок 22 липня в Україні зафіксовано 829 нових випадків COVID-19, на Рівненщині – 11. Загалом в області наразі маємо 5 243 випадки захворювання на коронавірусну хворобу. В області 91 летальний випадок спричинений COVID-19. Подолали хворобу 4027 людей. В лабораторіях області залишилося 440 зразків.
  • Рішення про відновлення руху потяга Сарни-Ковель згідно графіку, які були введені по карантину приймається регіональним відділенням Львівської залізниці. Станом на сьогодні, рішення щодо відновлення даного напрямку функціонування потягів ще не приймались. Орієнтуємося на прийняття позитивного рішення 1 серпня, адже наша область вийшла з «червоної» зони по захворюваності на COVID-19.
  • Перевірку діяльності закладів громадського харчування здійснює Держпродспоживслужба і поліція. Упродовж липня ГУНП було складено 8 протоколів про порушення. Це 4 протоколи за порушення часу роботи, 1 протокол за перевищення кількості відвідувачів, 3 протоколи за інші порушення обслуговування людей у приміщеннях закладу, в т.ч. робота без захисних засобів. Спеціалістами Держпродспоживслужби в Рівненській області з 18 червня по 22 липня також складено і перевірено 929 закладів, з них на 190 суб’єктів складено відповідні протоколи. Вжито заходів до порушників, в т.ч. складено 78 протоколів, надано 111 приписів. Згідно ревізії і перевірок Держпродспоживслужби проінформовано 22 інформації правоохоронних органів для здійснення відповідних подальших перевірок.
  • Довідка про відсутність коронавірусу – це офіційний медичний документ, де підтверджено, що на момент його видачі людина не хворіла на коронавірус SARS-CoV-2. Довідку вимагають на митницях при перетині кордону, а також у лікувальних закладах при госпіталізації пацієнтів. Згідно з рекомендаціями ВООЗ, термін дії такої довідки 48 год.
  • Тест ІФА робиться у той же день, коли пацієнт іде на госпіталізацію. Сьогодні підписано наказ управління охорони здоров'я ОДА про розподіл близько 30 000 ІФА-тестів, закуплених за кошти обласної програми боротьби з COVID-19. Вони розподілені майже в усі райони області, де в медустановах є відповідне обладнання з метою наближення послуги до пацієнта та з метою оперативної видачі довідки про відсутність захворювання.
  • На сьогодні партнерські пологи уже проводять у Рівненському міському пологовому будинку. Керівництво обласного перинатального центру ініціювало перед управлінням охорони здоров'я ОДА питання про відновлення партнерських пологів у закладі, рішення буде прийматися на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС уже найближчим часом у рамках заходів з послаблення карантинних обмежень.
  • До березня 2020 року всі породілі отримали «пакунки малюка». Рівненська ОДА ініціювала отримання грошової компенсації вартості бейбі -боксу. Міністерством соціальної політики України розроблено проєкт постанови КМУ, яким передбачається запровадити виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на дітей, які народились у 2020 році, та не були забезпечені цією допомогою. Рівненська ОДА слідкуватиме за можливістю виділення коштів на зазначене питання, про що буде поінформовано додатково. Мами, які народили дітей у 2020 році та не отримали «пакунок малюка», повинні стати на облік в органи соціального захисту населення за місцем реєстрації.
  • Громадянам, котрі приїхали з-за кордону із "червоною" зоною на Рівненщину, пропонується два варіанти –самоізоляція на 14 днів із використанням мобільного додатку «Дій вдома» або, за бажанням, проходження ПЛР-тестування в одній з двох акредитованих лабораторіях: обласного центру громадського здоров'я (м. Рівне, вул. Жоліо-Кюрі, 19) чи обласного лабораторного центру (м. Рівне, вул. Котляревського, 3). У разі негативного тесту самоізоляція припиняється.
  • Питання стосовно надання дозволу на проведення масових спортивних заходів, у тому числі футбольних матчів, плануємо розглянути на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС області на цьому тижні. Серед вимог до проведення таких заходів передбачається установити зокрема: вік спортсменів від 16 років та старше; одночасна кількість присутніх не більше 50 осіб з розрахунку не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі майданчика; проведення заходів на відкритому повітрі та без глядачів; дотримання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 26.05.2020 № 28 (у редакції від 03.07 № 40).
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux