Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 15 жовтня (ВІДЕО)
опубліковано 15 жовтня 2020 року о 17:42

15 жовтня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.


Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко та заступниця начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олена Гандзюк.


Модерував захід в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Корольчук.


  • Рівненська ОДА напередодні 14 жовтня зверталась до всіх громадян, до всіх організацій щодо необхідності дотримання карантинних норм та обмежень, які діють в країні. Попередження було розміщено на офіційному вебсайті ОДА, також про це йшлося на попередньому брифінгу. Разом з тим, вчора були проведені масові заходи. Складання адмінпротоколів та притягнення до відповідальності за порушення карантину належить до повноважень Нацполіції і Держпродспоживслужби.

  • Рішення Кабміну почати шкільні канікули з 15 жовтня – рекомендаційне. Відтак, остаточне слово за органами місцевого самоврядування та місцевими комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Наразі у 11 школах області навчання відбувається дистанційно. У числі таких: 4 заклади у Гощанському районі та 3 на Острожчині, а також по одній школі у Дубенському, Костопільському, Рокитнівському районах та Млинівській ОТГ. Водночас, 8 шкіл прийняли рішення про початок канікул з 15 жовтня. Це два заклади у Березнівському та Дубенському районах, а також по одній школі у Гощанському, Острозькому, Рівненському районі та Смизькій ОТГ. 69 шкіл області прийняли рішення про початок осінніх канікул з понеділка, 19 жовтня. Йдеться про 35 шкіл у Рівному, 8 - у Вараші, 4 – в Малолюбашанській ОТГ та 22 – у Костопільському районі.

  • У кінці вересня управлінням охорони здоров’я ОДА проведено перевірку в Рівненській обласній дитячій лікарні залишків медикаментів та стану забезпечення ліками з державних програм. Так, на початку року управлінням подано централізовану заявку на 100% потребу закупівлі препаратів за кошти державного бюджету до МОЗ України. Впродовж року йдуть поставки за 2018-2019 роки, а у рамках закупівель 2020 року лікарські засоби не надходили. Станом на кінець вересня в дитячій лікарні не було дитини, яка б постраждала від відсутності препарату, чи якій би було перервано лікування через їх відсутність. Також управління не було поінформовано про відсутність препаратів в обласній дитячій лікарні – ні від пацієнтів, ні від адміністрації закладу. Водночас, кількість окремих препаратів критично мала. На звернення управління надійшли окремі препарати в рамках перерозподілу, зокрема, ліки для онкохворих дітей. Також тривають переговори з Миколаєвом та Запоріжжям щодо перерозподілу препаратів для хворих на вірусні гепатити. Препарати, які передбачені централізованою закупівлею, не можуть закуповуватися за кошти місцевого бюджету, це лише централізовані поставки.

  • Усі закупівлі з COVID-фонду Рівненщини адаптовані виключно до потреб області. Станом на 15 жовтня 2020 року із обласної Програми «Запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області COVID-19» використано 18 млн 431 тис грн. Зокрема, закуплено 14 апаратів штучної вентиляції легень, 22 кисневих концентратори, ампліфікатор для посилення лабораторної спроможності обласного Центру громадського здоров’я. Також за кошти обласної Програми придбано медичні вироби – передусім, реагенти та тест-системи на загальну суму понад 6,3 млн грн. 2 млн грн спрямовано на засоби індивідуального захисту та дезінфікуючі.

  • На сьогодні до Рівненської ОДА з Міністерства охорони здоров'я України поки що не надходила інформація про включення Млинівської та Радивилівської ЦРЛ і медичної частини у м. Вараш до переліку медичних закладів, які надаватимуть допомогу хворим з COVID-19. У ці лікарні таких пацієнтів ще не госпіталізують.

  • Загалом Рівненщина на 100% готова до нового опалювального сезону. Прохання до всього населення, організацій, що користуються послугами наших комунальних організацій – вчасно оплачувати рахунки. Це значно полегшить вільне та безперебійне проходження опалювального сезону.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux