Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 15 липня. ВІДЕО
опубліковано 15 липня 2020 року о 17:20

15 липня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг. 


Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін і начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області. 


Модерувала захід прессекретарка Зоряна Жильчук. Основні меседжі брифінгу:



Основні меседжі брифінгу:

  • За добу в Україні зареєстровано 836 випадків коронавірусної хвороби, загалом зроблено близько 30 тисяч тестувань, одужало 977 хворих. Станом на ранок 15 липня на Рівненщині зареєстровано 31 новий випадок COVID-19. Всього в області за час пандемії зафіксовано 4813 випадків захворювання. З них 347 дітей (7,2%) та 552 (11,5%) медичні працівники. Зафіксовано 84 летальні випадки, спричинені коронавірусом. Подолали COVID-19 3101 (64,4%) житель області. На сьогодні у закладах 1-ї хвилі зайнятість ліжкового фонду, зокрема, в інфекційних відділеннях складає 56,8 %, у реанімаційних – 30,7 %.

  • Відповідно до епідситуації, Рівненщина вийшла з «червоної зони». Відсоток виявлення випадків інфікування COVID-19 складає 10,6 % при допустимій нормі менше 11%. Це означає, що в області можна послаблювати карантинні заходи. Разом з тим, послаблення карантину не означає скасування обмежувальних заходів. Правила користування масками та антисептиками, дотримання соціальної дистанції – не відмінялися. Тільки це допоможе запобігти поширенню захворювання, зменшенню кількості летальних випадків та дозволить послабити заходи карантину. Це захворювання доволі висококонтагіозне, близько 80-90 % населення може перехворіти на коронавірус.

  • Острозький психоневрологічний інтернат – комунальний заклад Рівненської обласної ради. У разі надходження відповідного подання про відновлення роботи закладу та його обстеження фахівцями Держпродспоживслужби, питання буде винесене на обласну комісію з питань ТЕБ і НС.

  • Під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендували відповідним районним/міським комісіям розглянути питання про відновлення роботи ресторанів, кафе та барів у приміщеннях. Такі заклади харчування зможуть приймати відвідувачів у приміщеннях за кількох умов, зокрема: обов’язковий температурний скринінг на вході, не більше 50 % заповнених місць, відстань між столиками - 2 метри, за одним столом повинно перебувати не більше 4 осіб, закладам дозволено працювати до 23 години, провітрювання та дезінфекція приміщень, а також обов’язкова наявність в персоналу засобів індивідуального захисту.

  • Дубенська міська лікарня – комунальний заклад, що підпорядкований Дубенській міській раді. Лікарня визначена як одна із 6-ти медзакладів 1-ї хвилі, де надається спеціалізована медична допомога пацієнтам із COVID-19. Наразі завантаженість відділення інтенсивної терапії становить 50 %, інфекційного відділення – понад 90 %, перепрофільованого відділення – 17 %. На сьогодні в управлінні охорони здоров'я РОДА відсутні звернення про порушення від пацієнтів, адміністрації лікарні та завідувача віддалення травматології, який був звільнений. Враховуючи резонанс у ЗМІ, управління охорони здоров’я ОДА буде ініціювати службове розслідування за даним фактом.
    В Дубенській міській раді на нараді, проведеній з ініціативи першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна, було прийнято рішення продовжити роботу Вербського терапевтичного відділення №2 Дубенської міської лікарні шляхом здійснення дофінансування з місцевого бюджету Вербської ОТГ. Сьогодні стало відомо, що керівник лікувально-профілактичного закладу прийняв рішення його реорганізувати. На сьогодні у с. Верба медична допомога населенню надається центром первинної медико-санітарної допомоги, а також у пункті екстреної медичної допомоги. Обласним управлінням охорони здоров’я спільно з Дубенською РДА прийнято рішення про створення на базі ЦПМСД пункту надання меддопомоги з денним та, можливо, цілодобовим стаціонаром. Отже медична допомога жителям Верби та навколишніх сіл буде надаватися у повному обсязі.

  • За інформацією Служби автомобільних доріг у Рівненській області, міст біля села Ремчиці Сарненського району не зданий в експлуатацію, а комплекс робіт ще не завершений підрядною організацією. До підрядника є зауваження, йому направлено вимоги про усунення недоліків по гарантійних зобов'язаннях.











Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux