Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 15 березня. ВІДЕО
опубліковано 15 березня 2021 року о 16:28

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник відповіли на питання щодо захворюваності на COVID-19 та заходів з протидії коронавірусу, перебігу процесу вакцинації від COVID-19 на Рівненщині, інші актуальні питання життєдіяльності Рівненської області.

Модерував брифінг начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.

  • В області спостерігається тенденція до збільшення кількості нових хворих на COVID-19 та завантаженості ліжкового фонду 15-ти медзакладів першої хвилі. Зокрема, зросла кількість виїздів бригад екстреної медичної допомоги, а також на 11,2% - госпіталізації пацієнтів. Наразі у «ковідних» медзакладах області перебуває понад 200 пацієнтів у важкому стані та 46 - у відділеннях інтенсивної терапії.
  • Від початку старту вакцинації від COVID-19 її темпи постійно нарощуються  каскадним методом. А саме, збільшується кількість мобільних бригад,  які проводять щеплення. Наразі, дев’ять мобільних бригад пройшли навчання та здійснюють вакцинацію мешканців області.
  • На Рівненщині чітко контролюється процес вакцинації, відповідно до дорожньої карти МОЗ. Її проводять дотримуючись усіх правил безпеки. На сьогодні жодного суттєвого ускладнення від щеплення в області не зафіксовано.  Є лише типові перебіги після вакцинування для вироблення штучного імунітету. Вакцинація - безпечний та єдиний спосіб вберегтися від COVID-19.
  • МОЗом дозволено використовувати щоденні залишки вакцини для бажаючих щепитися, адже один флакон кратний десяти дозам.  Записатися на вакцинацію від COVID-19 можна через колцентр МОЗ, а також портал та додаток «Дія». Окрім того, запис проводять  через гарячу лінію ОДА та обласного управління охорони здоров’я.
  • За інформацією Міністр охорони здоров’я України Максима Степанова, можливість проведення вакцинації від COVID-19 на комерційній основі може з’явитися ближче до літа. Щеплювати вакцинами, які будуть у вільному продажі, зможуть виключно фахівці затверджених мобільних бригад.
  • Невдовзі в обласній клінічній лікарні буде об’єднано два відділи - хірургії органів травлення і центру лапароскопічних та малоінвазивних втручань. Така реорганізація покращить якість надання медичних послуг та зменшить фінансове навантаження на відділення. У зв’язку із об’єднанням, жодний працівник звільнятись не буде. Натомість, всі лікарі повинні володіли всіма сучасними методами лікування і постійно бути задіяні в лікувальному процесі. Зокрема, в абдомінальній хірургії та трансплантології.
  • Пожежне депо у Рівному планують добудувати до кінця року в рамках президентської програми «Велике будівництво». Наразі готовність будівництва складає 70%. Для цього з обласного бюджету виділено 1 млн гривень, ще 6 млн мають надійти на умовах співфінансування. Приміщення буде відповідати усім пожежним вимогам та обладнане спеціальними стоянками і виїздами для службових автомобілів. На перших двох поверхах розмістяться кризовий центр та пожежна частина. На верхніх поверхах - 44 квартири для рятувальників.
  • На сьогодні Укрзалізницею впроваджено поетапне відновлення курсування поїздів по всій державі. Відновлення руху електропоїзду №803/804 сполученням Рівне – Львів – Рівне планується до кінця березня цього року. Окрім того, Рівненська ОДА звернулася  до регіональної філії «Львівська залізниця» щодо відновлення руху поїздів сполученням Ковель–Луцьк та Луцьк–Ковель.
  • Наразі триває виплата соціальної допомоги  малозабезпеченим та людям з інвалідністю за березень. Заборгованості немає. Використання коштів, передбачених у загальному фонді держбюджету Мінсоцполітики за програмою «Виплата деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення» здійснюється згідно затвердженої постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 № 1101. Відповідно до неї структурні підрозділи з питань соцзахисту подають щомісяця заявки щодо потреб. На їх підставі профільні регіональні органи узагальнюють дані  та не пізніше двох робочих днів подають Мінсоцполітики узагальнену заявку. Після збору усіх даних, не пізніше трьох робочих днів, Міністерство перераховує бюджетні кошти в регіони. Потому вони, не пізніше наступного робочого дня, перераховують їх на рахунки структурних підрозділів з питань соціального захисту населення. А ті, в свою чергу, упродовж  двох робочих днів перераховують  кошти на рахунки одержувачів допомог, відкриті в установі банку, або через виплатні об’єкти  “Укрпошти”.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux