Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 14 липня. ВІДЕО
опубліковано 14 липня 2020 року о 17:08

14 липня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін і головний державний санітарний лікар в області, керівник обласного лабораторного центру Роман Сафонов відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області.


Модерував захід начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.


Основні меседжі брифінгу:



  • За добу в Україні зареєстровано 638 нових випадків коронавірусної хвороби. На Рівненщині спостерігається тенденція до зниження рівня захворюваності на COVID-19. Станом на ранок 14 липня в області зареєстровано 13 захворювань на COVID-19. Вік хворих від 2 до 74 років. Всього на Рівненщині за час пандемії зафіксовано 4753 випадки. З них 336 дітей (7,1%). Також зафіксовано 84 летальні випадки, спричинені COVID-19. Подолали захворювання 2908 жителів області (61,2 %). Загальна завантаженість лікарень 1-ї хвилі – до 35 %, наразі залучати заклади 2-ї хвилі нема потреби.

  • За результатами соціально-економічного розвитку за І квартал цього року Рівненщина зайняла 4 місце серед 25 регіонів України. Торік за аналогічний період посіла лише 17 сходинку. Рейтингова оцінка оприлюднена на сайті Міністерства розвитку громад та територій. Наш регіон поступився лише місту Києву, Київській та Дніпропетровській областям. Загалом рейтинг розроблений за результатами моніторингу 26-ти показників, що характеризують стан та динаміку соціально-економічного розвитку регіонів. За словами голови ОДА Віталія Коваля, така оцінка свідчить про ефективність нашої роботи. Ми ставимо завдання, які, в першу чергу, важливі для наших громад. Вирішуючи їх, ми перетворюємо наш регіон у територію рівних можливостей. Область стає комфортною для людей та ведення бізнесу. І це заслуга спільна – не лише управлінців, а й усіх жителів, підприємців. Найкращих результатів область досягла за такими показниками, як: виробництво будівельної продукції, інвестиції, зростання доходів місцевих бюджетів, виплата заробітної плати та ефективність ринку праці, енергозберігаючі заходи, розвиток інфраструктури, тощо.

  • За інформацією головного державного санітарного лікаря області Романа Сафонова, найвищий рівень захворюваності на COVID-19 спостерігається в Рівненському районі – 281 хворий, м. Рівне – 187, Березнівському районі – 139, Костопільському – 149, м. Дубно – 126. Благополучна епідситуація у Демидівському, Дубровицькому, Корецькому, Дубенському (крім м.Дубно), Радивилівському районах. На засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС розглянуть питання про визначення благополучної ситуації також у Зарічненському й Острозькому районах і м.Острог, а також стабільної ситуації – у Рокитніському, Сарненському та Гощанському районах. На черговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС будуть прийняті відповідні рішення щодо наступних дій із послаблення карантину.

  • Поліклініки, що функціонують на базі комунальних некомерційних підприємств, наразі працюють з дотриманням чинних карантинних вимог. Амбулаторний прийом лікарями вторинної ланки, тобто вузькими спеціалістами, проводиться лише за направленням сімейного лікаря. Питання про відновлення роботи спеціалізованої поліклініки обласної дитячої лікарні, а також обласної клінічної лікарні розглянуть на засіданні обласної комісії ТЕБ і НС. Про рішення комісії буде поінформовано.

  • На прохання представників готельно-ресторанного бізнесу на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС розглянуть питання про відновлення роботи розважальних закладів, готелів, ресторанів, кафе. У разі позитивного рішення, заклади відновлять роботу за умови дотримання чітких правил адаптивного карантину, прописаних у чинній постанові головного санітарного лікаря України. Також члени виконавчого комітету Рівненської обласної асоціації футболу звернулися в Рівненську ОДА з питанням про відновлення футбольних змагань між професійними та аматорськими командами.

  • Наразі у області триває будівництво та ремонт місцевих і державних доріг. Тому голова ОДА Віталій Коваль доручив упродовж двох тижнів відпрацювати чіткий механізм відновлення роботи вагового майданчика у селі Нова Любомирка Рівненського району. Адже великогабаритний транспорт при перевантаженні та високому температурному режимі руйнує дорожнє покриття. Завдання влади – відпрацювання усіх видів контролю над збереженням доріг.

  • Адаптивний карантин і умови функціонування в ньому чітко прописані для всіх областей України. Натомість, на Рівненщині частково функціонує більш жорсткий посилений режим обмежувальних заходів, ніж це передбачено власне адаптивним карантином. Протягом останніх днів можна спостерігати стабілізацію ситуації в області. Показник динаміки зростання випадків інфікування зменшився на 24,2 % за тиждень. Регіон поступово виходить із, так званої, «червоної зони». Однак, пандемія – це не явище, яке зникає швидко, захворюваність буде тривати достатньо довгий час. Дотримання епідеміологічних рекомендацій: носіння маски, миття рук, використання антисептиків і дотримання соціальної дистанції – ці прості правила суттєво впливають на поширення вірусу та захист здоров’я людей.





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux