Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 13 липня. ВІДЕО
опубліковано 13 липня 2020 року о 17:00

13 липня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.



Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін і начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області.



Модерував захід начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.



Основні меседжі брифінгу:


  • За добу в Україні зареєстровано 612 нових випадків коронавірусної хвороби. На Рівненщині за час пандемії зафіксовано 4720 випадків, це 4 місце серед регіонів держави. Станом на ранок 13 липня зареєстровано ще 23 нові випадки захворювання на коронавірус. Вік хворих від 34 до 73 років. Також зафіксовано 83 летальні випадки, спричинені COVID-19. Подолали захворювання 2773 жителі області (58,8%) . За період епідемії лабораторіями області проведено 48 451 тестування (34 523 ПЛР-тестів і 13 928 ІФА-досліджень).

  • На Рівненщині через несприятливі погодні умови 11 липня було знеструмлено 28 населених пунктів повністю та 1 частково у 4 районах: у Березнівському та Гощанському по 7 населених пунктів, Корецькому – 9, Рівненському – 4. Аварійно-відновлювальними бригадами ПрАТ «Рівнеобленерго» відновлено електропостачання. За викликами від населення до ліквідації наслідків стихії долучилися також підрозділи ДСНС. Усім головам РДА дано доручення промоніторити ситуацію щодо наслідків негоди.

  • Психіатрична допомога населенню Рівненщини надається трьома високоспеціалізованими закладами охорони здоров’я – це Рівненський обласний центр психічного здоров’я, Острозька обласна психіатрична лікарня, а також обласна психіатрична лікарня с.Орлівка, що в Сарненському районі. Заклади працюють у звичному режимі і надають спеціалізовану медичну допомогу в умовах епідемії з дотриманням усіх необхідних протиепідемічних заходів. Спалаху COVID-19 в обласному центрі психічного здоров’я у Рівному не зафіксовано.

  • Тараканівський форт – це один із туристичних об’єктів, що сприяє популяризації та привабливості внутрішнього туризму, активізації інвестиційної діяльності в сфері туризму. На сьогодні Міністерством оборони України отримано всі, передбачені законодавством, погодження щодо передачі форту у спільну власність територіальних громад області. Зараз вирішується питання щодо поділу земельної ділянки, на якій розташований форт, після чого питання буде винесено на розгляд Уряду. Обласна влада всебічно зацікавлена в розвитку туристичного напрямку та розбудови таких туристичних об’єктів, як Тараканівський форт.

  • У Рівному в будинку, що за адресою вул. Кавказька, 6, провадиться медична практика, що здійснюється з дотриманням ліцензійних умов. У медичному центрі буде проведено перевірку дотримання усіх норм провадження медичної практики. Про результати перевірки буде поінформовано додатково.

  • У постанові КМУ від 8 липня 2020 року № 588 розроблено нові рекомендації щодо діяльності розважальних закладів, кафе та ресторанів. Наразі до ОДА надійшов лист із підписами керівників сорока закладів харчування та готельно-ресторанного бізнесу про надання дозволу на роботу в умовах карантину не тільки на відкритих майданчиках, а і в закритих приміщеннях. Керівниками закладів, що відновили роботу в умовах карантину, не завжди виконуються вимоги, прийняті обласною комісією з питань ТЕБ та НС. Тому в області посилений контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, який здійснюють відповідні служби. Під час минулих вихідних на базі готельно-ресторанного комплексу «Софія» біля Рівного відбувся розважальний захід на відкритому повітрі. За інформацією керівництва комплексу, участь у ньому взяло близько ста осіб, заходи безпеки були дотримані та відповідали карантинним вимогам.

  • В області 105 лікувально-профілактичних закладів уклали угоди з НСЗУ, відповідно до пакету контрактованих послуг, окрім тих, які не мають на це право за видом діяльності. Уся інформація про кожен медичний заклад є на офіційному сайті Національної служби здоров’я України. там можна відстежити, які пакети послуги є контрактовані з НСЗУ. Наразі є понад 30 пакетів таких послуг. Серед пріоритетних – пологи, лікування інсульту, інфаркту, а також пакети із надання медичної допомоги з лікування пацієнтів з COVID-19. Також лікувальні заклади мають право надавати медичну допомогу на платній основі, тобто затверджувати платні послуги через обласну раду та обласну адміністрацію та здійснювати неприбуткову підприємницьку діяльність. До пакету контрактованих з НСЗУ послуг також входить і забезпечення медичними препаратами. Проте пацієнти, у разі використання тих чи інших лікарських препаратів, мають право їх докуповувати та забезпечувати власне лікування.

  • З початку відновлення руху пасажирського залізничного транспорту порушень не зафіксовано. Такі пасажирські перевезення здійснюється з дотриманням відповідних санітарних та протиепідемічних заходів. Рішення про відновлення руху потягів приймаються «Укрзалізницею». Станом на сьогодні не відновлено рух потягів з Рівного у напрямку Луцька та Ковеля, а також до Одеси.

  • З 6 липня надано дозвіл на роботу реабілітаційно-оздоровчому комплексу «Біле озеро» РАЕС. Заклад працює із дотриманням усіх карантинних вимог. Наразі комісією з питань ТЕБ та НС Володимирецької РДА інших дозволів для баз відпочинку на Білому озері не надавалося.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux