Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 10 липня. ВІДЕО
опубліковано 10 липня 2020 року о 17:03

10 липня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.


Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін і начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області.


Модерував захід начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.


Основні меседжі брифінгу:

  • За добу в Україні зафіксовано 819 нових випадків коронавірусної хвороби. На Рівненщині станом на ранок 10 липня зареєстровано ще 22 нових випадки захворювання на коронавірус. Вік хворих від 16 до 69 років. Всього за час пандемії зафіксовано 4476 випадків захворювання. З них 319 дітей (7,1%) та 539 (12%) медичних працівників. В області 79 летальних випадків спричинені COVID-19. Подолали COVID-19 2501 житель області. За період епідемії лабораторіями області проведено 32 550 ПЛР-тестів і 14 697 ІФА-досліджень. На сьогодні зайнятість ліжкового фонду у інфекційних відділеннях складає 69,9 %, у реанімаційних – 32,6 %.

  • Через поширення COVID-19 не тільки у Рівному, а й всюди по Україні аеропорти припинили свою роботу. На сьогодні авіаперевізники поступово відновлюють рейси. Що стосується Рівненського аеропорту, тривають перемовини з низкою компаній про організацією вантажних авіаперевезень. Це – найближча перспектива того, що наш аеропорт зможе відновити роботу після карантину.

  • На Рівненщині є Центри первинної медико-санітарної допомоги, що знаходяться на базі інших медичних установ, там працюють лікарі, які надають медичну допомогу. Зокрема, такі лікарі працюють у штаті міської лікарні №2. До переліку лабораторних і інструментальних діагностичних досліджень, що здійснюються у межах медичних послуг з надання первинної медико-санітарної допомоги на базі ЦПМСД відносяться: загальний аналіз крові, сечі, аналіз крові на холестерин, вимірювання артеріального тиску, електрокардіограма, вимірювання ваги/росту та окружності талії, швидкі тести на вагітність, ВІЛ і вірусний гепатит.

  • Питання функціонування приватних будинків-інтернатів для осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, так званих, пансіонатів, остаточно не врегульовано на законодавчому рівні, не передбачено наявність ліцензії на здійснення такої діяльності. Органи соціального захисту населення інформації про функціонування таких закладів, їх місцезнаходження не мають – відтак, співпраця з ними не здійснюється.

  • У зв’язку із введенням міжвідомчою комісією з питань торгівлі квот на імпорт мінеральних добрив в Україні є загроза обмеження випуску продукції, її експорту на підприємстві «Рівнеазот». Там працює понад 2700 людей. Завод є одним із найбільших платників податків в бюджет Рівного та Рівненського району. Влада зацікавлена в стабільній роботі такого підприємства.

  • На Рівненщині ситуація із COVID-19 перебуває на постійному моніторингу. На жаль, сьогодні в області є доволі серйозний приріст захворювання, тому говорити зараз про скасування карантину чи значне послаблення протиепідемічних заходів передчасно. Заклади охорони здоров’я і надалі працюють у режимі підвищеної готовності.

  • Рішенням протоколу комісії ТЕБ та НС рекомендовано дозволити роботу садочків у 5-ти районах області, де є врегульована епідситуація. Це – Демидівський, Дубенський (крім міста Дубно), Дубровицький, Корецький та Радивилівський. Головним державним санітарним лікарем України затверджені Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби.

  • Дотримання санітарно-протиепідемічних правил і норм карантину є основною запорукою запобіганню та поширенню захворювання, а також виникнення ускладнень від COVID-19. Стан здоров'я кожного, у першу чергу, залежить від самої людини. Якщо заплановані ті чи інші заходи можна переглянути в онлайн трансляції, то краще обрати цей варіант. Організатори заходів, що можуть відбуватися у зв’язку з послабленням карантинних обмежень, попереджені про необхідність дотримання усіх протиепідемічних норм.

  • Наразі у Рівному  працюють заклади, які надають медичну допомогу вторинного рівня, а також всі центри первинної медико-санітарної допомоги. Не працюють поліклініки обласної дитячої та обласної клінічної лікарень. Керівники цих закладів надіслали подання про відновлення їх роботи. Здійснюється перевірка, чи є можливість дотримання всіх протиепідемічних та санітарних норм, забезпечення засобами індивідуального захисту, чи розроблені маршрути пацієнтів у закладах. Рішення про відновлення їх роботи прийматиме обласна комісія з ТЕБ та НС.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux