Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 10 червня. ВІДЕО
опубліковано 10 червня 2020 року о 17:50

10 червня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.



Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник і військовий комісар Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Валерій Куценко відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області.



Модерував захід начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій ОДА Олександр Поліщук.



Основні меседжі брифінгу:



• За попередню добу на Рівненщині виявлено 36 нових інфікованих на COVID-19. Станом на ранок 10 червня зареєстровано ще 9 нових випадків захворювання. Всього за час пандемії зафіксовано 2138 інфікувань. Через ускладнення, викликані коронавірусом, маємо 45 випадків летальних. Подолали COVID-19 уже 1140 людей. На перевірці в Рівненському обласному лабораторному центрі та Центрі громадського здоров’я є 260 зразків.



• На Рівненщині спостерігається незначна стабілізація із захворюваністю на COVID-19. Проте у лікувальні заклади поступають більш важкі пацієнти, які потребують стаціонарного лікування. Карантинні заходи в області не знято. Треба дотримуватися всіх обмежень, щоб зупинити поширення вірусу.



• Обласною комісією ТЕБ і НС при Рівненській ОДА рекомендовано розглянути відповідним комісіям при РДА питання про відновлення внутрішніх перевезень у 9-ти районах, у семи з них пасажирські перевезення уже відновлено, адже показник захворюваності на COVID-19 за тиждень там нижчий ніж 12 випадків на 100 тисяч населення. У Рівному на засіданні міської комісії ТЕБ і НС прийнято рішення про відновлення нових маршрутів і додаткові автобуси на уже діючих. Це, зокрема, такі маршрути, де відсутнє тролейбусне сполучення. Разом з тим, в автобусах і надалі діють карантинні обмеження. Контролює це власник маршруту та поліція, представники Держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування. Внутрішні обласні маршрути ще не відновлюються.



• На підприємстві «Українська сірникова фабрика» у Березному підтверджено 5 випадків захворювання на Covid-19. Взято матеріал для ПЛР-дослідження в усіх контактних осіб. Також є рішення місцевої комісії ТЕБ та НС щодо закриття фабрики на 7 днів.



• У Рівненській області фтизіатрична служба представлена територіальним медичним об’єднанням «Фтизіатрія». До його складу входить: обласний фтизіопульмонологічний центр, дві протитуберкульозні лікарні – в Острожці на Млинівщині та у Страшевому Сарненського району, протитуберкульозний санаторій у м.Костопіль та дитячий протитуберкульозний санаторій у Новоставі Рівненського району, хоспіс у селі Зірне Березнівського району. На сьогодні НСЗУ не передбачено фінансування санаторних закладів, які є в підпорядкуванні обласного управління охорони здоров’я. Така ситуація в усій державі. Крім того, Острожецька і Страшівська лікарні не уклали угоди з НСЗУ, тобто не мають відповідного фінансування. Для забезпечення функціонування приймається рішення про їх реорганізацію шляхом приєднання до обласного фтизіопульмонологічного центру. Разом з тим, жоден пацієнт, який потребує медичної допомоги фтизіатричного профілю, не залишиться без лікування. Як повідомила заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак, в державі вишукуються інші варіанти щодо дофінансування фтизіатричної служби.



• В області розроблено проєкт пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою субрегіонального (районного) рівня, який на даний час проходить обговорення. Зокрема, передбачається формування чотирьох районів: Дубенського, Рівненського, Сарненського та Вараського, до складу останнього ввійде м. Вараш та діючі Володимирецький і Зарічненський райони. Рішення щодо ліквідації/утворення районів приймає Верховна Рада України за поданням Кабінету Міністрів України.



• Щодо прямого сполучення між Варашем і Зарічним: дорога через села Мульчиці і Борова знаходиться на балансі САД і потребує капітального ремонту та реконструкції. Розробляється перелік доріг територіального значення, що будуть передаватися на баланс ОДА. Відповідно, у разі його затвердження та фінансування з дорожнього фонду, ця дорога ремонтуватиметься першочергово.



• Станом на сьогодні у Рівненській області діють карантинні пости у двох містах. У Здолбунові, де в будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів нещодавно був спалах COVID-19. А також у Вараші. Сьогодні у місті зафіксовано найбільший показник захворюваності в області. Це 41 особа на 100 тисяч населення за останні 7 днів.



• З 15 червня розпочинається відправка призовників до ЗСУ та інших військових формувань. Призов вперше відбудеться в умовах жорстких карантинних заходів. Всього з Рівненщини буде призвано понад 500 осіб. З 28 травня розпочали роботу районні медичні комісії з відбору та перевірки стану здоров’я призовників. Близько 200 осіб вже отримали повістки. В обласному збірному пункті діють, пов’язані з карантином, правила перебування: збереження соціальної дистанції, скринінговий контроль температури, використання засобів індивідуального захисту, дезінфекція усіх приміщень двічі на день та наявність довідки з районів щодо відсутності захворювання на коронавірус.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux