Рівненська ОДА доєдналася до обговорення ратифікації Стамбульської конвенції
опубліковано 14 травня 2021 року о 17:01

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко разом із директоркою профільного обласного департаменту взяли участь у онлайн засіданні круглого столу, присвяченого досягненню ефективних результатів в боротьбі з насильством стосовно жінок і домашнім насильством.


Захід відбувся з нагоди 10-ї річниці підписання Україною Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами.


«Зараз Україна як ніколи потребує максимальної консолідації зусиль та глибокого розуміння проблеми домашнього насильства і шляхів її вирішення всіма дотичними структурами та організаціями –  від керівників центральних, місцевих органів виконавчої влади до голів територіальних громад, від народних депутатів до представників громадянського суспільства», - зазначила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.


За її словами, вкрай важливо ратифікувати Стамбульську конвенцію, тому в цьому напрямі активно ведеться робота. Три тижні тому Мінсоцполітики направило в МЗС доопрацьований проєкт закону про ратифікацію. А МЗС, в свою чергу, передало документ на розгляд Президентові України.


Окрім того, учасники круглого столу зазначили, що надзвичайно важливим сьогодні є протидія дезінформації про Конвенцію та боротьба з міфами навколо цього документа.


«Ми маємо спільне бачення державної політики в цьому напрямі, тепер необхідно його остаточно зафіксувати на законодавчому рівні та  забезпечити якісну реалізацію. Тому я сподіваюсь на ратифікацію Стамбульської конвенції у найближчій перспективі, оскільки ця конвенція про права кожної людини, про її захист та її гідність”, - підсумувала Марина Лазебна.


У круглому столі взяли участь Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, заступниця  Голови Верховної Ради України, співголова міжфракційного об’єднання «За рівні Можливості» Олена Кондратюк, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Віктор Іванкевич, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, заступник Генерального секретаря Ради Європи Бьорн Берге, голова Офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов, Надзвичайний і Повноважний посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг, народні депутати, керівники центральних та місцевих органів виконавчої влади, представники громадянського суспільства.


До відома, на Рівненщині за 2020 рік до профільних структурних  підрозділів звернулося 3913 жителів області щодо здійснення домашнього насильства. З них – 49 дітей, 3349 жінок та 515 чоловіків, що склало на понад 11% більше звернень, ніж за аналогічний період 2019 року. Наразі в області створено 6 мобільних бригад для надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux