Рівненська обласна дитяча лікарня отримала кардіологічне медичне обладнання
опубліковано 07 лютого 2020 року о 15:15

За результатами 14-ої акції Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» в медзаклад закупили необхідне устаткування майже на 100 тис грн.

«Вимірювач артеріального тиску, інфузійний насос, 4 кишенькові пульсометри, 3 механічні тонометри та 3 вимірювачі артеріального тиску та частоти серцевих скорочувань – саме таке медичне обладнання передаємо сьогодні від фонду «Серце до серця» в рамках акції «Дитяче серденько, живи». У цій акції Рівненська ОДА стала містком, який об’єднав в собі потреби лікарні, можливості фонду і залучення волонтерів. Спільними зусиллями вдалося зібрати потужну суму коштів», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг.

Таке обладнання є дуже важливим та необхідним. Адже щорічно в Україні народжується приблизно 10 тисяч дітей із вродженими вадами серця. А вона є другою за поширеністю хворобою серцево-судинної системи. Тож самої першої хвилини свого життя такі діти потребують високоспеціалізованого медичного догляду.

«Як показує тенденція, на жаль, не меншає кількість дітей із вадами серця. На сьогоднішній день в області понад 1100 дітей мають серцево-судинні захворювання. Тому вкрай важливо приділяти цій темі стільки уваги. Щира вдячність благодійникам. Завдяки таким добрим людям ми маємо ще більшу можливість рятувати дитячі серця», - зазначила завідувачка відділення педіатрії № 2 Оксана Лозова.

Як розповідає начальник управління молоді та спорту ОДА Віталій Ліпський, особливу роль у проведенні акції мають не лише збір коштів, але й популяризація волонтерського руху та здорового способу життя серед дітей та молоді:


«Для проведення акції в Рівненській області було організовано роботу 115 волонтерів, які були забезпечені скриньками з логотипом акції, бейджами-ідентифікаторами та наліпками у формі серця. До акції були залучені заклади освіти, культури, охорони здоров’я області, лідери молодіжних громадських організацій. В рамках акції організатори влаштовували різноманітні святкові заходи – ярмарки, спортивні змагання, виставки та концерти»

За словами начальниці відділу у справах молоді управління у справах молоді та спорту ОДА Наталії Чигир, у 2019 році волонтери з усієї України зібрали найбільшу суму за 14 років –  майже 5,5 млн грн, з яких майже 100 тис грн. зібрали активісти Рівненщини.

«Без волонтерів проведення акції було б неможливим. Особлива подяка за організацію проведення акції Рівненській обласній молодіжній раді. Саме ці люди взяли на себе організацію та координацію збору кошів», - зазначила Наталя Чигир.

Довідково:


 Із початком активної діяльності Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», організатори взяли за мету рятувати життя і здоров’я дітей України. Вже 14-ий рік поспіль вони об’єднують Україну навколо ідеї благодійності. Тисячі людей по всій країні допомагають та підтримують фонд «Серце до серця» у добрих прагненнях.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux