Рівненщина: важливе на сьогодні про COVID-19
опубліковано 18 березня 2020 року о 09:52

Станом на 8.00 18 березня на Рівненщині хворих на коронавірус не зафіксовано. Разом з тим, в Україні лабораторно вже підтверджено 14 випадків COVID-19, з них 2 летальних.

В області триває робота Цілодобового оперативного штабу при Рівненській ОДА з протидії коронавірусу. 

За минулу ніч на гарячу цілодобову лінію надійшло 40 звернень громадян, з початку роботи – 470. Така кількість звернень свідчить про довіру жителів області до протиепідемічних заходів, що проводить обласна влада. 

Найбільше жителів області цікавлять питання як вберегтися від інфекції і які карантинні заходи ввели в області. Нагадаємо, номер гарячої лінії - 0 800 500 078.

Вчора, 17 березня на боротьбу із коронавірусом з обласного бюджету передбачили майже 100 мільйонів. З них 29 мільйонів гривень вже виділили на першочергові засоби і потреби для боротьби з пандемією.

Також відбулася зустріч голови ОДА та його заступників з найбільшими підприємцями та представниками продуктових мереж регіону. Сторони обговорили питання впровадження карантинних заходів у магазинах та супермаркетах з метою забезпечення безпеки громадян.

Нагадаємо, сьогодні з 12 години в області вводиться обмеження у пасажирських перевезеннях. Так, заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні. Дозволяється проїзд на власному транспорті. 

Відучора дня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську та страхову діяльність.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux