Рівненщина посіла 1 місце серед регіонів України з енергозбереження
опубліковано 17 лютого 2022 року о 17:45

В регіоні реалізується Комплексна програма енергоефективності Рівненської області на 2018 – 2025 роки. У 2021 році з обласного бюджету на це спрямовано 9,3 млн. грн.

Про це повідомили під час колегії Рівненської ОДА, яка була присвячена підсумкам роботи галузей господарського комплексу та виконання місцевих бюджетів у 2021 році.

«За результатами обласного конкурсу, в 2021 році переможцями стали 6 проєктів з енергоефективності на загальну суму 7,1 млн гривень (кошти обласного бюджету - 5,7 млн гривень)», - розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Щоб підтримати населення, на Рівненщині реалізується Обласна програма відшкодування відсотків за кредитами, залученими на впровадження енергозберігаючих заходів в житловому секторі. Так, торік із обласного бюджету відшкодовано 1,5 млн гривень.

У 2021 році для відшкодування відсотків за кредитами, залученими юридичними особами (ОСББ, ЖБК тощо) на реалізацію енергозберігаючих заходів, з обласного бюджету відшкодовано 1,8 млн гривень (у т. ч.: в сумі 1,5 млн гривень (1037 відшкодувань) – здійснено учасникам Урядової програми «теплих кредитів» та в сумі 0,3 млн. грн. (15 відшкодувань) - учасникам програми «ЕНЕРГОДІМ» ДУ «Фонд Енергоефективності»).

Тим часом, за результатами моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів, за 9 місяців 2021 року за напрямом «Відновлювана енергетика та енергоефективність» Рівненщина посіла 1 місце серед регіонів України. Зокрема:

- частка сумарної потужності котелень на альтернативних видах палива становить 25,1% до загальної потужності котелень області (2 місце);

- частка домогосподарств, які уклали кредитні договори в рамках механізмів підтримки заходів з енергоефективності в житловому секторі за рахунок коштів державного бюджету (у т.ч. зі співфінансуванням з місцевих бюджетів), 5 місце;

- частка оснащення багатоквартирних житлових будинків побудинковими приладами обліку теплової енергії становить 97,1 % до загальної кількості багатоквартирних будинків, які підлягають оснащенню (2 місце).

Ігор Тимошенко також зазначив, що усі об’єкти 2021 року, що включені до проєкту Президента України «Велике будівництво», споруджуються з дотриманням норм енергозбереження.

Нагадаємо, у 2021 році в рамках програми, будували школи у селах Цепцевичі та Вири Сарненського району, універсальну спортивну залу спортивного комплексу у м. Рівне (по вул. Макарова), лікарські амбулаторії в селах Селець, Берестя, Колки Сарненського району. А також реконструювали терапевтичний корпус обласного госпіталю ветеранів війни в смт Клевань, обласну універсальну наукову бібліотеку у м. Рівне, будівлі НВК в с. Горбаків Рівненського району, приймальне відділення лікарень у містах Рівне, Березне, смт Рокитне.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux