П’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19 на Рівненщині відкрито
опубліковано 21 липня 2021 року о 12:49

Тепер в області , як і у всій державі, щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років. Про це оголосила сьогодні під час презентації Центру вакцинації населення у Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім. В. Поліщука  координаторка з вакцинації населення в області , начальник управління розвитку медичної допомоги Департаменту ЦЗ та ОЗ РОДА Олена Гандзюк.

«Тут  дуже зручне місце розташування, є територія для очікування, є місце для тих, за ким спостерігаємо після вакцинації, є кілька виходів. Словом, це зручна локація, - зауважила Олена Гандзюк. -  Тож Центри вакцинації працюватимуть 7 днів на тиждень з 9 до 17 години».

Такий графік роботи буде у всіх Центрах вакцинації населення – у Рівному, Сарнах, Вараші та Дубно. За результатами селекторної наради Офісу Президента, є  розпорядження  про те, що Центри вакцинації працюють 7 днів на тиждень, відкриті у всіх райцентрах та містах, де більше 100 тис. населення. Відповідно, на Рівненщині це 5 центрів. Головам ТГ та ОМС дана вказівка підвозити  бажаючих людей до ЦВ з віддалених районів.

Записатися на щеплення можна у Центрах  вакцинації , у сімейного лікаря.

«Працює попередній запис та жива черга.  Взагалі будь-які обмеження знімаються.  Пріоритети у самій черзі такі: якщо це люди похилого віку, жінка з дитиною, тощо, то  таких людей приймаємо у першу чергу. Молодші люди чекають», - зауважила Олена Гандзюк.

Якщо немає декларації  із сімейним лікарем, то необхідно прийти із паспортом.  Якщо є декларація, тоді можна щепитися без документів. Наразі у центрах використовують вакцину Pfizer, однак , за словами Олени Гандзюк, в область надійде 55 тисяч  доз вакцини  Moderna. Поки що нею щеплюють представників організованих колективів, але є сподівання, що цю вакцину застосовуватимуть у Центрах вакцинації. Наразі у Департаменті ЦЗ та ОЗ РОДА очікують розпорядження МОЗ.

Окрім того, взято на жорсткий контроль роботу всіх пунктів щеплення.  На Рівненщині їх  122.  Головне - це забезпечення вакциною, постійно відчинені двері пунктів, аби у людей було відчуття, що вони можуть щепитися у зручний для себе час. Головні засади вакцинації – це добровільність та безкоштовність.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux