Про карантин, транспорт та навчання: Віталій Коваль відповів на запитання журналістів
опубліковано 20 серпня 2020 року о 13:12

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час щотижневого онлайн брифінгу 20 серпня відповів на питання, які йому поставили журналісти про важливі питання життєдіяльності Рівненщини.  

Епідемічна ситуація в області 

Епідемічна ситуація в області постійно змінюється. Вона залежить від жителів області, передусім. На сьогодні два райони в «червоній» зоні – Костопільський, Рівненський та  місто Дубно. Нажаль, щодня маємо більше 100 нових випадків хвороби в області. Тому статистика нас на даний момент не радує. Але точно розуміємо, на що можемо вплинути – на зменшення захворювання в майбутньому. Адже саме дотримуючись карантинних обмежень і виконуючи прості рекомендації всесвітньої організації охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я і рішень комісій ТЕБ і НС.


Рух громадського транспорту у «червоних» карантинних зонах

В області знову повернулися до практики спецрейсів. У Рівненському та Костопільському районах доклали максимум зусиль, щоб ці процедури не були бюрократизовані, а ефективно і швидко вирішувалися. На сьогодні такі спецрейси вже організовані за маршрутами: «Рівне - Костопіль», «Рівне – Ходоси», «Рівне – Квасилів», «Рівне – Клевань – Зоря», «Рівне – Хотин», «Рівне – Тайкури», «Рівне – Бармаки – Городище» та на окремі маршрути в межах Костопільського району. Також Рівненська ОДА звернулася до Костопільської та Рівненської РДА, селищних та сільських рад, ОТГ щодо допомоги організувати такі спецрейси та укласти договори із перевізниками, щоб люди мали змогу добиратися на роботу. Питання перевезення громадян постійно перебуває у нас на контролі.


Робота залізничного транспорту

Рішення про відновлення руху потягів «Львів – Бахмут – Львів» та «Ковель – Одеса» приймається акціонерним товариством «Укрзалізниця». Тільки буде перша можливість, яка виникне після покращення епідеміологічної ситуації, я впевнений, «Укрзалізниця» запустить потяги. Це питання знаходиться на контролі ОДА, адже комфорт жителів області – одне з пріоритетних завдань.


Робота обласного драмтеатру і лялькового театру

Питання відновлення роботи закладів культури залежить від епідемічної ситуації, яка буде в області. На сьогодні маємо висхідну динаміку. На даний час відбуваються поки репетиції, митці готуються до сезону. У Рівному проходить навчання в рамках проекту «Yes Academy Ukraine 2020», в якому беруть участь світові хореографи. Це, зокрема, хореограф відомої співачки Бейонсі - Джоель Рівера, та учасник цирку «du Soleil» – це Маккензі Томас. В конкурсі прийняло участь 400 кандидатів, з яких було відібрано всього 50. І приємно, що 8 талановитих жителів Рівненської області також в даному проекті. На День Незалежності очікуємо прем’єрної постановки мюзиклу. Вистава буде на відкритому повітрі, із дотриманням карантинних норм.


Стадіон в Костополі

До 1 вересня на Рівненщині мають відкрити оновлений стадіон у Костополі. Стадіон «Колос» входить у національну програму «Велике будівництво», яку ініціював Президент України Володимир Зеленський. Нині на об’єкті встановлюють обладнання для секторів з метання диска і молота, штовхання ядра та стрибків у довжину. Будівельники вже частково відновили підтрибунні приміщення та встановили стільці для глядачів, вклали бігові доріжки та облаштували огорожі трибун. Трибуни «Колосу» вміщуватимуть 1330 глядацьких місць.


Навчальний 2020/2021 рік

На Рівненщині готуються до відкриття навчального сезону. Кошти на закупівлю засобів захисту вчителів і учнів закуповує власник школи, балансоутримувач. Відповідальність за дотримання цієї норми лежить на директорах шкіл. Обласне управління освіти і науки Рівненської ОДА постійно контактує з директорами шкіл і на особистому контролі перебуває питання безпеки наших учнів, тому що це пріоритет номер один.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux