Президент у День захисника України: Ми вклоняємося нашим воїнам за мирне небо в наших містах і селах
опубліковано 14 жовтня 2020 року о 13:10

Живучи звичайним життям у мирних містах і селах України, ми не повинні забувати тих, хто зі зброєю в руках боронить нашу Батьківщину, її самостійність та незалежність. На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський у своєму виступі під час церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею ім. Івана Богуна у День захисника України.


«Сьогодні ми всі вклоняємось нашим воїнам за мирне небо та спокійний сон в українських містах і селах. Погодьтеся, ми дуже швидко звикаємо до хорошого, сприймаємо це як звичний стан речей. Та не маємо забувати: коли ми вечеряємо у ресторані, їдемо з друзями на пікнік, граємося зі своїми дітьми, розважаємось, подорожуємо, одним словом – живемо, є ті, хто зі зброєю в руках і вдень, і вночі, і в спеку, і в мороз боронить нашу Батьківщину. Щоб усі ми могли жити звичайним життям, а Україна мала самостійність і незалежність», – сказав Глава держави.


Президент закликав громадян ніколи не забувати про подвиги воїнів і дякувати їм щодня, а не лише в День захисника України.


Він зауважив, що сьогоднішнє свято стосується не тільки чоловіків, адже серед українських воїнів – багато відважних і сильних жінок і дівчат, які, не поступаючись чоловікам, мужньо виконують свій непростий обов’язок.


«Сьогодні ми дякуємо їм усім: хоробрим чоловікам і жінкам, хлопцям і дівчатам зі Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та інших силових структур. Дякуємо добровольцям, волонтерам, медикам і всім, хто служить Батьківщині», – зазначив Володимир Зеленський.


Глава держави зауважив, що День захисника України – це свято відважних, незламних, мужніх та непереможних людей.


«День тих, завдяки кому ми знаходимося тут, на своїй землі, під своїми синьо-жовтими прапорами, у своїй, вільній та незалежній Україні. День тих, хто впродовж століть боронив нашу землю. А у 2014 році захистив Україну від російської агресії. І продовжує захищати сьогодні», – наголосив він.


Президент зазначив, що ця війна принесла Україні колосальні втрати, і найболючіші з них – це людські життя.


«Життя найкращих синів і доньок нашого народу, які загинули за нашу незалежність, за Україну», – додав Глава держави.


Присутні вшанували пам'ять полеглих воїнів хвилиною мовчання.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux