Позитивний досвід Рівненщини презентували на VI Міжнародному ветеранському форумі
опубліковано 23 серпня 2023 року о 16:52

Усе в нашій державі має стати помічником ветерана, як сьогодні є помічником воїна. На цьому під час VI- го Міжнародного ветеранського форуму наголосив Президент України Володимир Зеленський.

Захід відбувся за участю керівників Уряду, парламенту,  міжнародних партнерів, волонтерів та військових. Від Рівненщини на Форумі були присутні представники ветеранських організацій, волонтери та учасники бойових дій.  

«Цьогоріч ми заснували нову українську політику – політику героїв. Політику шани та створення можливостей для всіх наших воїнів, для всіх наших ветеранів, завдяки яким Україна жива. Щоб реалізувати таку політику, потрібні рішення. Ми всі усвідомлюємо, який обсяг цих рішень. І яка відповідальність за реалізацію. Сьогодні на форумі урядовці представлять пакет тих рішень, які є першочерговими, щоб наші ветерани могли гідно інтегруватися в соціальне життя після повернення з війни», - сказав Президент України.

Позитивний досвід Рівненщини, як приклад правильної комунікації з ветераном, на одній із панелей презентував Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко.

«Вже багато років на Рівненщині я спостерігаю небайдужий підхід щодо співпраці з ветеранами. В області вже 6-й рік успішно та ефективно працює мережа соціальних менеджерів. Там відшліфували такий алгоритм, який вмикається відтоді, коли військовий повертається додому. Громада сама йде на зустріч, а не ветеран шукає кабінети. Спеціальні посадові особи – соціальні менеджери, які пройшли навчання, допомагають адаптуватися в громаді, працевлаштуватися, знайти своє місце в суспільстві. Паралельно з цим працюють фахівці, які психологічно розвантажують, допомагають покращити ментальне здоров’я», - сказав Вадим Свириденко.

Також на Форумі урядовці представили пакет першочергових рішень, які допоможуть достойно інтегруватись у соціальне життя після повернення з війни. П’ять ключових елементів нової ветеранської політики назвав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Перший – створення зручних сервісів для ветеранів. Це нові підходи до роботи ВЛК та МСЕК. При ОВА діятимуть спеціальні структурні підрозділи, а на місцях – офіси у справах ветеранів. 

Другий елемент – економічна активність. Вже відкрито шість Центрів ветеранського розвитку при провідних вишах країни. Держава стимулюватиме розвиток ветеранського бізнесу. 

Третій – успішна реабілітація. Ідеться про створення мережі сучасних реабілітаційних центрів по всій Україні.

Доступне житло – четвертий елемент нової ветеранської політики.  Нещодавно Уряд розширив іпотечну програму єОселя. Тепер пільговий кредит під 7% доступний для ветеранів війни та членів їхніх сімей.

П’ятий – це вшанування подвигу військових. Увічнення пам’яті загиблих воїнів є наскрізною державною політикою.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux