Уряд відсторонив від виконання обов’язків заступника Держгеокадастру у Рівненській області
опубліковано 11 листопада 2019 року о 14:05

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук відсторонив від виконання обов’язків Сергія Дубича за озвучені факти корупції у відомстві. Також Глава Уряду доручив провести перевірку дій першого заступника начальника Держгеокадастру у Рівненській області.


Олексій Гончарук, крім того, дав доручення завершити створення сучасної цифрової моделі території України до кінця 2020 року. Відповідне завдання Глава Уряду поставив на нараді з очільниками обласних відділень Держгеокадастру і складом центрального апарату.


«Доручаю провести всі заходи вчасно та завершити створення сучасної цифрової моделі території України до кінця 2020 року. Наступного року земельний кадастр має бути наповнений на 100%», - звернувся до учасників наради Прем’єр-міністр.


Глава Уряду також перевірив виконання поставлених задач по перезавантаженню Держгеокадастру та дав нові доручення щодо реформування галузі.

Зокрема, на нараді йшлося про те, що процес інтеграції природних ресурсів з Державним земельним кадастром, чого вимагав Глава Уряду у вересні, вже розпочато. І вже цього року планується внесення 1 млн гектарів земель до кадастру.

Прем’єр-міністр дав завдання до 1 серпня 2020 року інвентаризувати всю землю (включаючи 10 млн. га сільськогосподарських земель державної власності) та внести дані в кадастр.

Щодо поставленого раніше доручення щодо забезпечення прозорості та оприлюдненню рішень територіальних органів Держгеокадастру Олексій Гончарук наголосив: «Повторюю — кожен українець повинен мати безперешкодний доступ до повної інформації, пов’язаної з природними ресурсами та землею».

Він також наголосив на важливості налагодження ефективної роботи між очільниками різних видів кадастрів до кінця 2019 року.

«До кінця 2019 року налагодити співпрацю так, щоб мені не доводилось кожен місяць вас збирати та знайомити між собою. Реформи мають відбуватися без моєї особистої координації», - наголосив Олексій Гончарук.

Прем’єр-міністр також повідомив, що сьогодні буде підписано 24 меморандуми з обласними організаціями учасників АТО, де зафіксовані переліки конкретних земельних ділянок, що мають бути надані в рамках безкоштовної приватизації найближчим часом учасникам АТО.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux