«Острозька академія» запрошує учасників бойових дій на безоплатне навчання
опубліковано 17 червня 2020 року о 15:45

Представники ОК "Захід" та "Острозької академії" підписали меморандум про безоплатне навчання учасників бойових дій.

Як повідомив спеціальний кореспондент інформаційного агентства Міноборони "АрміяInform"  Віктор Шубець, у рамках посилення двосторонньої співпраці між оперативним командуванням "Захід" Збройних Сил України та Національним університетом "Острозька академія" підписано меморандум. Згідно з документом тепер усі категорії учасників бойових дій мають право на здобуття безоплатної вищої освіти (зокрема другої, третьої тощо) у цьому престижному виші за будь-якою спеціальністю. Також право на безкоштовне навчання отримали й діти загиблих учасників бойових дій.

"Цей меморандум дасть військовослужбовцям можливість безоплатно користуватися правом на навчання в одному з десятка найкращих університетів України. І це стане хорошим прикладом для інших вишів у контексті реалізації пільг, гарантованих державою, для учасників АТО/ООС та їхніх родин", - розповів старший офіцер відділу цивільно-військового співробітництва підполковник Андрій Рисюк, який за дорученням командувача військ ОК "Захід" і підписав документ.

В умовах протидії COVID-19 університет використовує різні види навчання, а спеціально для військових викладачі готові розробити додаткові онлайн-програми, щоб вони могли одночасно служити та вчитися. Крім того, оперативне командування "Захід" відпрацювало алгоритм співпраці з Київським військовим ліцеєм імені Івана Богуна щодо супроводу дітей, батьки яких загинули на сході України, до вступу в цей заклад.

"Ми надаємо освітні послуги тим, хто бажає підвищити свій рівень та здобути магістерський, докторський чи бакалаврський ступінь. У нас є досвід підписання таких меморандумів на рівні окремих батальйонів і бригад. На сьогодні у нас безоплатно навчається близько ста хлопців і дівчат, які мають статус учасника бойових дій. Торік ми випустили перших таких студентів, цього року плануємо вітати із завершенням навчання чергову групу військовослужбовців", - зазначив ректор Національного університету "Острозька академія" Ігор Пасічник.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux