Оновлені лікарні, «Омікрон» та бустерна доза – головне на брифінгу за 17 січня
опубліковано 17 січня 2022 року о 16:42

Перший заступник голови  Рівненської ОДА Сергій Подолін та заступниця директора Обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики, координаторка з логістики вакцини у Рівненській області Людмила Країнська відповіли на актуальні питання життєдіяльності Рівненщини та протидії COVID-19. Модерував брифінг директор департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій ОДА Олександр Поліщук.

  • Коронавірус та штам «Омікрон» шириться Україною. З 6 січня 2022 року в Україні дозволили бустерну дозу проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Ревакцинація бустером на 90% знижує ймовірність лікування в стаціонарі від тяжкого перебігу коронавірусу. МОЗ рекомендує колоти бустерну дозу через 6-9 місяців після другої вакцинації.

  • На сьогодні на Рівненщині зроблено майже 770 тисяч щеплень від коронавірусу. 43,3% дорослого населення області пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Півтори сотні осіб вакциновані додатковою, майже 2 тисячі осіб – бустерною дозою.

  • Сім лікарень області торік отримали дороговартісне обладнання. Так, сучасні комп’ютерні томографи поставлені у Березнівську, Рокитнівську, Сарненську ЦРЛ, Рівненську обласну клінічну лікарню ім. Ю.Семенюка, Володимирецьку багатопрофільну лікарню та Дубенську міську. Окрім того,  усі перелічені медзаклади, а також міська лікарня м.Рівне отримали 7 сучасних апаратів УЗД та 7 рентген апаратів. Також в чотирьох  лікарнях – обласній дорослій, Сарненській, Березнівсткій та Рокитнівській у 2021 році з’явилися оновлені приймальні відділення в рамках президентської програми «Велике будівництво». Раніше у відділенні хворих лише приймали, оформлювали, а потім вже направляли у інші відділення. Після реконструкції усе буде в одному місці – починаючи від сортування, діагностики та лікування.

  • Департаментом цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА торік проведено закупівлі 6 кисневих станцій для Здолбунівської, Дубровицької, Сарненської, Костопільської лікарень, а також обласної дитячої лікарні, обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка. Крім того, МОЗ України планується централізована закупівля/поставка 13 кисневих станцій для закладів охорони здоров’я області, які надають стаціонарну медичну допомогу хворим з COVID-19. Це дасть можливість забезпечити 100% підключення киснем ліжкового фонду.

  • З початку 2022 року на Рівненщині роботи ведуться на трьох об’єктах «Великого будівництва»: стадіоні «Авангард» в м. Рівне, басейну в м. Костопіль та школи в селі Немовичі. Загалом, цьогоріч в в області у рамках президентського проєкту будуть реалізовуватись 16 об’єктів: 5 шкіл, 6 дитсадків, 5 спортивних споруд.

  • Наразі в Рівненській області проведено майже 150 тисяч щеплень для осіб віком 60+. З них 34,7% - це особи, які вакциновані лише однією дозою. Двома дозами вакциновано 33,5%. 309 осіб щеплені бустерною дозою. Аби захистити себе від коронавірусу, особам, старшим 60 років, необхідна вакцинація двома дозами вакцини, а також щеплення "бустером".

  • Із початку листопада до кінця грудня 2021 року в приміщенні ТРЦ «Зата плаза» на базі міського ЦНАПу працював пункт Команди підтримки Дії. Саме тут людям допомагали згенерувати COVID-сертифікати, а також отримати 1000 гривень за вакцинацію. Цей консультаційний пункт став результатом зусиль команди Мінцифри, Рівненської ОДА, а саме Департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій, міського ЦНАПу, управління статистики, а ще студентів місцевих ВНЗ, пластунів, представників КЗ «Регіональний інформаційно-комп’ютерний центр» Рівненської обласної ради. На сьогодні з питань щодо програми «єПідтримка» консультації можна отримати в ЦНАПі у місті Рівне на майдані Просвіти,2. 

    Тим часом консультації щодо генерації COVID-сертифікатів надають у 15 громадах, які беруть участь у проєкті облдержадміністрації «Цифра в кишені» (його мета – підвищити цифрову грамотність населення). На сьогодні він реалізується у Володимирецькій, Гощанській, Дубенській, Сарненській, Здолбунівській, Березнівській, Радивилівській, Дубровицькій, Костопільській, Демидівській, Острозькій, Клеванській, Малинській, Антонівській та Тараканівській ТГ. Консультації відбуваються безкоштовно для всіх бажаючих на базі районних бібліотек.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux