У планах - створити в Україні ще 350 Центрів безпеки
опубліковано 04 листопада 2021 року о 17:06

Наразі в Україні функціонує 36 Центрів безпеки, які об’єднують пожежну й екстрену медичну допомогу та поліцію в єдину модель безпекової комунікації. Зокрема, на Рівненщині Центрів безпеки - два, і працюють вони в Миляцькій та Білокриницькій територіальних громадах. Та їхня кількість має зростати та охопити всі регіони України.

На цьому наголосив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час Форуму «Україна 30. Безпечна громада». Захід відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського. У Форумі взяли участь заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, Голова Національної поліції Ігор Клименко, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, представники органів місцевого самоврядування, народні депутати та експерти.

Основним завданням Центрів безпеки є ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій, пожеж, аварій, а також надання допомоги при дорожньо-транспортних пригодах.

«Створення умов, у яких кожна людина почувається захищеною, — одне з найважливіших завдань реформи децентралізації та нової регіональної політики Уряду. Відтак наразі у громадах розбудовується мережа Центрів безпеки, які об’єднують пожежну, екстрену медичну допомогу та поліцію в єдину модель безпекової комунікації. У планах – створити понад 350 таких Центрів й охопити ними громади в усіх регіонах України. Вони забезпечать цілодобове реагування на запит людини про екстрену допомогу до 20 хвилин. Наразі ж понад 300 громад ще не мають на своїй території місцевих або добровільних пожежно-рятувальних підрозділів. Уряд працює над тим, аби у короткостроковій перспективі це було виправлено», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.

За словами Олексія Чернишова, Мінрегіон спільно з Міністерством внутрішніх справ та Міністерством охорони здоров’я розробили Наказ, що визначає чіткі критерії для створення Центрів безпеки, серед яких — доступність, спроможність та якісна інфраструктура. Зазначимо, наразі найбільша кількість таких Центрів — у Донецькій області (16). Також вже Полтавська, Дніпропетровська, Вінницька, Івано-Франківська, Рівненська, Черкаська, Закарпатська, Одеська, Херсонська, Хмельницька та Чернівецька області мають подібні Центри.

Окрім того, разом із Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією Мінрегіон бере участь у реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади».

«Йдеться про офіцера Нацполіції, який живе та працює у певній територіальній громаді. Його головні завдання — забезпечувати порядок, запобігати правопорушенням та вирішувати можливі конфлікти ще на стадії їх зародження. Наразі у 19-ти регіонах України працюють 450 поліцейських офіцерів громади, діяльність яких охоплює 279 тергромад, Цей показник буде зростати — разом з колегами з МВС активно працюємо над цим», — наголосив Міністр Олексій Чернишов.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux