Олександр Коваль взяв участь у Конгресі місцевих і регіональних влад при Президентові
опубліковано 12 квітня 2024 року о 19:15

Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль разом з очільниками тергоромад взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад України за участі Президента.

Виступаючи перед учасниками заходу, Володимир Зеленський наголосив, що наразі важливо обʼєднувати зусилля органів влади різного рівня, а громадам – посилювати діяльність щодо підтримки військових та оборонного виробництва.

«Дійсно, в кожній громаді – свої потреби. Але усі ми маємо памʼятати про головну потребу всієї нашої держави зараз і кожного українця. Ми повинні зупинити агресію Росії та завершити цю війну справедливим миром на своїх умовах. Тільки це може відновити справжню безпеку для всіх. Заради цього ми повинні не втрачати час і не проявляти слабкості. Ми повинні якнайбільше захистити життя наших людей від російського терору», – наголосив Володимир Зеленський.

Загалом до засідання долучилися понад 1,8 тис. учасників. В офлайн-режимі участь взяли 19 членів Президії Конгресу, начальники ОВА, 14 міських голів обласних центрів та 60 голів міст, сіл і селищ, два голови Асоціацій ОМС, шестеро представників дипломатичного корпусу, 24 представників органів центральної влади, семеро народних депутатів.

Захід був розділений на два блоки. Перший – засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. У його рамках відбулися виступи міжнародних гостей.

До порядку денного засідання увійшли наступні питання:

протидія безпековим загрозам, організації подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури;

функціонування об’єктів енергетичного комплексу України та заходи із забезпечення стабільної роботи енергетичної системи в умовах постійних ракетних обстрілів;

нова урядова політика з підтримки вітчизняного виробництва «Зроблено в Україні»;

Європейська інтеграція України та нові можливості і виклики для українських громад.

«Нині, коли перед державою стоять серйозні виклики, подібні зустрічі дуже важливі. Адже це можливість зміцнити взаємодію між центральною владою та владою на місцях, посилити між ними комунікацію та разом йти до Перемоги», - підсумував Олександр Коваль.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux