Нові можливості для аграріїв. На Рівненщині презентували Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві
опубліковано 27 лютого 2024 року о 15:59

Понад 200 малих та середніх агровиробників Рівненщини зможуть розраховувати на підтримку Фонду часткового гарантування кредитів в сільському господарстві. 

Діяльність Фонду сьогодні презентували в обласному центрі. Ця ініціатива стосується фермерів, які обробляють землю на площі до 500 га. Фонд співпрацюватиме з  банками щодо кредитування фермерів. 

«Фінансування під гарантії Фонду допоможе банкам більше впевнено кредитувати малих агровиробників, а це можливість стабільно розвивати свій бізнес, -  наголосив голова правління Фонду Олег Приходько. - Таким чином ми робимо значний внесок у національну економіку та сприяємо добробуту сільських громад України, що робить Фонд типовим взаємовигідним механізмом як для фермерів, так і для банків».

За словами директорки Департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації Надії Переходько, на сьогодні саме у невеликих сільськогосподарських товаровиробників є складнощі в отриманні фінансових кредитів. Тому що, у більшості, банкам зручніше працювати із великими фермерами. 

Нині на Рівненщині працює більше  двохсот дрібних, малих та середніх фермерів, які обробляють землю до 500 га. 

«Рівненська ОДА робить усе можливе, щоб аграрії краю більше знали про ініціативи для розвитку, які надає держава. Як результат, торік 219 агропідприємств області отримали кредитні кошти за державними програмами на загальну суму 1,4 млрд грн. Успішна робота фермерів у наш час – це не лише про податки та робочі місця, це також важлива складова продовольчої безпеки країни», - зазначає начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Довідка 

Агровиробники, які обробляють до 500 га та зареєстровані в Державному аграрному реєстрі (ДАР), можуть отримати кредит як для капітальних інвестицій, так і для поповнення обігових коштів. 

Позичальники зможуть:

- отримати інвестиційні кредити на термін до 7 років; 

- кредити для купівлі землі до 10 років; 

- обігові кошти на строк до 3 років з максимальною сумою кредиту на одного позичальника 30 млн грн.  

Більше того, агровиробники мають можливість отримати вигідніші умови кредитування, поєднавши дві програми: часткове гарантування за кредитами та часткову компенсацію процентів у рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux