Направлення 10% від малої приватизації до місцевих бюджетів стимулюватиме залучення інвестицій в економіку України
опубліковано 05 жовтня 2021 року о 15:30

Про сприяння залученню інвестицій завдяки законодавчій ініціативі про перенаправлення 10% надходжень від малої приватизації до місцевих бюджетів заявив 1 жовтня 2021 року Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко під час робочого візиту до міста Рівне.


Голова Фонду держмайна відвідав успішні бізнесові проекти, впроваджені на приватизованих об’єктах, де відзначив важливість приватизації у розвитку місцевої економіки та розвитку приватного сектора.


“Приватизація це, перш за все, перетворення непродуктивних активів на продуктивні. І для цього Фонд держмайна вже провів понад 1500 аукціонів з початку року на суму більше 2,2 млрд грн”, - заявив Дмитро Сенниченко.


За його словами, цей процес потребує пришвидшення, а посприяти цьому мають законодавчі ініціативи. Йдеться, зокрема, про комплексний законопроект, що вже підтриманий народними депутатами в першому читанні та який стимулює залучення інвестицій через приватизацію, а також законодавчо закріплює впроваджені Фондом держмайна інструменти прозорості.


“Спрямування 10% надходжень від приватизації до місцевих бюджетів мотивуватиме місцеву владу та громади підтримувати приватизацію непрофільних державних активів, які лише руйнуються з часом замість стати успішними історіями розвитку”, - резюмував Голова ФДМУ Дмитро Сенниченко.


Програма візиту передбачала відвідання логістичної компанії “Транс-Н” та компанію з виготовлення макаронних виробів “ВІЛІС.


Так, компанія “Транс-Н” є сучасним логістичним центром на місці приватизованої раніше недобудови. Сьогодні ця компанія має близько 80 одиниць автомобілів, які працюють у всіх регіонах України. На підприємстві створено 300 нових робочих місць, а новий власник побудував інфраструктуру та пільгове житло для працівників.


Другий об’єкт - компанія “Віліс”, є одним знайбільших виробників макаронних виробів та яблучного повидла в Україні. Наразі в компанії працюють 80 осіб, а створена вона на місці занедбаного корпусу овочесушильного заводу. Компанія має три автоматизовані лінії з виробництва макаронних виробів, потужність кожної – 2,5 тонни макаронів за годину. Підприємство виготовляє понад 15 видів макаронних виробів та навіть експортує свою продукцію до Італії.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux