На Володимиреччині триває «Велике будівництво» школи, дороги та лікарні
опубліковано 24 червня 2020 року о 11:07

Будівництво школи в селі Озерці, дорога між селами Красносілля та Сопачів, а також реконструкція приймального відділення Володимирецької ЦРЛ – всі ці значимі інфраструктурні об’єкти відновлюють в рамках президентської програми «Велике будівництво».



За словами голови Володимирецької РДА Анатолія Рижого, ці об’єкти обирались у співпраці місцевої, районної та обласної влади і їх реалізація відповідає запиту жителів Володимиреччини.



«Заклади освіти, дороги та медичні установи ¬– це найперше, що хочуть бачити оновленим мешканці краю. Я впевнений у цьому, бо ці питання постійно фігурують у зверненнях громадян, на нарадах з представниками громадськості та органів місцевого самоврядування, під час зібрань жителів сіл та селищ», - розповідає керівник району.



Наймасштабніший із цих проектів – будівництво Озерецької школи, яке розпочалось ще декілька років тому. Загальна вартість проекту оцінюється у майже 69 млн грн.




За цей час вже звели велике приміщення на три блоки, накрили покрівлею, провели комунікації, встановили енергозберігаючі вікна та двері, пофарбували фасад. Будівельники вже завершили внутрішній ремонт, поклали плитку, пофарбували стіни та встановили сантехніку, міжкімнатні двері, освітлення.


Місцеві жителі розповідають, що основна цінність такого проєкту у тому, що він демонструє позитивну зміну відношення держави до невеликих громад. Адже село Озерці зростає і кількість дітей у ньому значно перевищує можливості старої школи, яка до цього була в аварійному стані. Тож мешканці переконані, що президентська програма підтримує такі приклади і дає посильну допомогу.


Кошти на реконструкцію вдалося отримати з різних джерел. Але найпотужнішим з них стала субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження РАЕС.



Голова Озерецької сільради Олександр Федорчук переконаний, що завершення будівництва – безперечний пріоритет для усієї громади. Він розповідає, що через аварійність старої школи навчальний процес постійно переривався. Діти там мерзли і почували себе в небезпеці. Сьогодні той корпус силами громади уже знесли, тому добудувати нове приміщення до 1 вересня просто необхідно.



Загалом проект передбачає створення нового навчального корпусу, шкільної їдальні, бібліотеки з читальним залом, медичного блоку, майстерень, спортзалу. Збудують також протипожежну насосну станцію та пожежні резервуари. Для школи буде працювати власна котельня на твердому паливі, системи водопостачання з власної свердловини та системи водовідведення з локальними очисними спорудами.


Інші два проекти не менш важливі для громади.



Дорога Красносілля-Сопачів, загальна кошторисна вартість якої складає понад 20,1 млн грн, зробить доступнішим для жителів сіл півночі району новий райцентр – місто Вараш. Там раніше була ґрунтова дорога, якою у період дощів було складно проїхати. А вже сьогодні ця дорога має асфальтне покриття.



Рішення ж про реконструкцію приймального відділення Володимирецької ЦРЛ приймали ще до пандемії і сьогодні воно є надзвичайно влучним. Хороша лікарня – це ефективніша робота лікарів, кращі умови для пацієнтів та безпека усіх. Очікується, що роботи розпочнуться найближчим часом.



«Усі три об’єкти – це довгострокові інвестиції, результати яких видно вже. Президентська програма «Велике будівництво» допомагає оновити інфраструктуру нашого району, зберегти малі громади, дати змогу людям лишатись тут. І для нас це лише початок», – резюмує Анатолій Рижий.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux