Понад 121 тис. школярів Рівненщини була охоплена усіма видами харчування у цьому навчальному році. Це на 16% більше ніж за рік до цього, розповів начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.
«Загалом 90% учнів мали можливість одержувати гарячі обіди. В усіх громадах області здійснювали безкоштовне харчування учнів початкових класів. Наша спільна мета, незважаючи на виклики війни, виростити здорове покоління зі здоровими харчовими звичками, закладеними ще в дитинстві», - зазначив очільник області.
Послугу з харчування організували у 491 школі, з них: 245 навчальних закладів готували їжу самостійно; 204 – на аутсорсингу; 61 – за допомогою замовлення кейтерингу. У 93% закладах загальної середньої освіти області впроваджено постійно діючі процедури моніторингу. Також 775 шкільних кухарів пройшли відповідне навчання.
Нагадаємо, національну Стратегію реформування системи шкільного харчування в Україні запроваджено за ініціативи першої леді Олени Зеленської.