На Рівненщині відбулася зустріч із родинами зниклих безвісти 
опубліковано 09 травня 2023 року о 16:20

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко зустрівся з рідними бійців ТрО області. Така зустріч сьогодні відбулася завдяки співпраці влади Рівненщини та військових.

На питання близьких військовослужбовців 104 окремої бригади територіальної оборони 61-го окремого батальйону відповідали також перший заступник Рівненської ОДА Сергій Подолін та регіональна координаторка у Рівненській області Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олена Хотенко.

«Від вас нам необхідна допомога. Якщо ви бачите в соцмережах фото рідного, побратима чи знайомого, то телефонуйте нам на гарячі лінії. Кожна додаткова інформація пришвидшує пошуки. Паралельно вдосконалюємо алгоритми і повернення тіл загиблих бійців з окупованих територій, бо на звільнених, відвойованих – це інша процедура. Вже вдалося нам повернути 1,5 тисячі тіл на рідним», – розповів Олег Котенко.

На зустрічі обговорювали проблеми розшуку військових, зниклих безвісти за особливих обставин та проконсультували родичів та близьких військовослужбовців щодо проміжних результатів пошуків.

«Існує три категорії безвісти зниклих: перша – військові без жодної інформації, друга – які не мають підтвердження від Червоного Хреста, але є відомості та третя – мають підтвердження Червоного Хреста. З усіма категоріями ми працюємо, але алгоритми пошуку та терміни дуже різні. Часто боєць може опинитися у трьох категоріях», – сказала Олена Хотенко.

На порушені питання рідних також давав відповідь і представник військової частини. Серед запитів – це реєстри, слідства, ДНК-тести, пізнання, експертизи воїнів.

«Усі ваші питання – чітке завдання, яке ми маємо виконати першочергово. Тому усі прізвища, які ви озвучили, є в спеціальному реєстрі зниклих безвісти і передані до координаційного штабу. Нагадаю, позиція Президента Володимира Зеленського - повернути всіх людей із російського полону», - зазначив Сергій Подолін.

Олег Котенко також зауважив, що при кожному обміні повертаються ті бійці, яких рідні вважали загиблими. При тому, що і свідки і фото були. Статус маже змінюватися і це – факт. Тому співпраця наша має тривати постійно.

Щоб перевірити відомості про зниклого безвісти військовослужбовця у реєстрі та отримати витяг необхідно звернутися на гарячу лінію за телефоном 0502408529.

По заверненню зустрічі у Рівненській ОДА відбулась нарада за підсумками порушених питань та алгоритмів їх вирішення.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux