На Рівненщині в останню дорогу провели шістьох Героїв
опубліковано 08 жовтня 2023 року о 09:00

На Рівненщині назавжди попрощалися із шістьома Героями-захисниками: маріупольцем Денисом Білієнком, рівнянином Петром Ванніком, Юрієм Гаврилюком із Ярославицької громади, Володимиром Трохимчуком із Рокитнівщини, Костянтином Мізіним із Володимирця та Сергієм Федоровичем із Дубровицької громади.

У Рівному провели в останню дорогу уродженця Маріуполя Дениса Білієнка. Захисник народився 10 квітня 1991 року. Після окупації Маріуполя виїхав до Львова, де добровільно вступив у ЗСУ в квітні 2022 року. Навчання пройшов на Львівщині, служив на Хмельниччині. У травні минулого року був направлений на Авдіївський напрямок, де до останнього подиху боронив країну. У цьому році був поранений двічі, друге поранення було важке. Але це не зупинило його, воїн повернувся на фронт до побратимів. Військовий мріяв відсвяткувати перемогу в українському Маріуполі, але, на жаль, не судилося. Головний сержант механізованої роти загинув 24 вересня поблизу Авдіївки Донецької області. Поховали Героя на кладовищі «Нове» у Рівному.

Спочатку в Рівному, а потому у Варковичах на Дубенщині попрощалися із 40-річним Петром Ванніком. Захисник народився у Рівному. Навчався у 22-й школі, Економіко-правовому ліцеї, в НУВГП отримав диплом менеджера. У перший день повномасштабного вторгнення Петро повернувся із-за кордону, з Польщі. Він не мав військового досвіду, однак у червні 2022 року добровольцем вступив до лав ЗСУ. Спочатку було навчання в Британії. В Україні служив у десантно-штурмових військах.  Молодший сержант був командиром відділення гранатометного взводу. Воїн загинув у бою 4 жовтня. Під час виконання бойового завдання його підрозділ потрапив під мінометний обстріл неподалік села Вербове на Запоріжчині. Поховали Героя на кладовищі в селі Зелений Гай, поруч із батьками…

На Дубенщині в Ярославицькій громаді в останню дорогу провели 35-річного Юрія Гаврилюка. Захисник народився 16 травня 1988 року. Старший солдат служив інспектором прикордонної служби 94-го прикордонного загону. Воїн загинув 19 липня 2023 року під час евакуації, внаслідок артилерійського ворожого обстрілу. Поховали Героя на місцевому кладовищі в селі Ярославичі.

У Володимирці віддали шану пам’яті Костянтину Мізіну. Захисник служив кулеметником у частині А4674. 44-річний воїн загинув під час бою. Поховали Героя в рідному селищі. 

На Рокитнівщину назавжди повернувся Володимир Трохимчук. Захисник проживав у  селі Залавʼя. У червні цього року в лавах ЗСУ пішов захищати Батьківщину. Військовослужбовець виконував бойові завдання на Сході країни.  На жаль, 39-річний  воїн загинув 30 вересня під час бойових дій у Донецькій області. У Героя залишилась мати. Поховали бійця в рідному селі.

У Дубровицькій громаді попрощалися із Сергієм Федоровичем. Захисник жив у селі Підлісне. У січні цього року його призвали на військову службу за мобілізацією. 25 вересня Сергій отримав поранення під час бою за Роботине у Запорізькій області. Його госпіталізували у Вінницьку обласну лікарню. Лікарі боролись за життя Сергія майже 10 днів. На жаль, 3 жовтня 50-річний Герой помер. Поховали воїна в рідному селі.

Щирі співчуття рідним і близьким захисників. Вічна та світла пам’ять Героям.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux