На Рівненщині в останню дорогу провели полеглих захисників
опубліковано 11 січня 2023 року о 10:22

У Рівненському районі попрощалися з трьома загиблими захисниками: рівнянином Миколою Сапальчуком, Олександром Рудніком із села Кустин Олександрійської сільської ради та жителем Острога Олександром Мокрицьким.

35-річний солдат Микола Сапальчук загинув 2 січня в районі Бахмута Донецької області. В мирному житті він працював на будівництві, проте війна змусила його взяти до рук зброю. Микола сам пішов у військкомат і попросився служити, у жовтні пройшов вишкіл на полігоні. 28 грудня Микола Сапальчук вирушив на схід України, а 1 січня 2023 року востаннє зателефонував до рідних. Він був добрим та спокійним, доброзичливим та поступливим, захоплювався нумізматикою. В загиблого військовослужбовця залишилася матір, брат та чотирирічний син.

44-річний Олександр Руднік з Кустина помер від важких поранень. Він їх отримав 30 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання біля селища Піски Донецької області. За життя військового тривалий час боролися медики Київського шпиталю, проте 2 січня 2023 року серце захисника зупинилося. В Олександра залишилася матір, син та цивільна дружина.

Життя Олександра Мокрицького обірвалось 3 січня під час ведення бойових дій в районі міста Соледар Донецької області. Воїну було 35 років. Острожани згадують Олександра як розважливого та справедливого чоловіка, завжди стриманого та привітного. Мама загиблого розповіла, що коли синові прийшла повістка, він ні хвилини не вагався, вважав, що треба йти захищати країну та переконав рідних у правильності його дій.

На Дубенщині в останню дорогу провели захисника Руслана Мицюка. Йому назавжди залишиться 27 років. Руслан був родом із селі Борбин Острожецької громади. Зростав у багатодітній родині: батьки виховали семеро дітей. Навчався у Борбинській школі, потому працював на місцевому підприємстві. Руслана Мицюка призвали до лав Збройних Сил України восени 2022 року. У боях за Краматорськ солдат отримав важке поранення. На жаль, рана виявилась смертельною: воїн помер 4 січня у лікарні. Попрощатись із земляком прийшли сотні односельчан. Поховали Героя на місцевому кладовищі.

Світла пам’ять Героям!

Співчуття рідним і близьким!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux