На Рівненщині стартує проєкт з посилення ролі жінок регіону
опубліковано 18 грудня 2023 року о 10:28

«Empowering women in the Rivne region» - проєкт для посилення ролі жінок, які прагнуть розпочати власну справу, розвинути уже створений бізнес або отримати нові компетенції для працевлаштування. 

Реєстрація для участі доступна вже сьогодні, а навчання першої групи розпочнеться 6 січня. Загалом до програми зможуть долучитися 160 жінок, 80 з яких - отримають грантову підтримку за результатами проєкту. Цільовою аудиторією є як місцеві жінки, так і вимушені переселенки. 

«Сьогодні економіка як країни, так і області потребує нових кваліфікованих кадрів. При цьому є велика кількість жінок, які мріють розпочати власну справу або отримати нову кваліфікацію. Проєкт створить додаткові можливості для реалізації та підтримає підприємницький потенціал жінок», - сказав начальник Відділу з питань підприємництва та регуляторної політики Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Ігор Перепелиця.

Навчання триватиме 2 місяці та складатиметься з двох частин:

- перша частина - бізнес-тренінги. Вона поділена на декілька модулів: фінанси, проєктний менеджмент, реєстрація та оподаткування бізнесу та маркетинг;

- друга частина – бізнес-планування та практичні тренінги за визначеним напрямом чи спеціалізацією.

Також під час презентації проєкту представили результати дослідження для визначення потреб бізнесу Рівненщини, аналізу ринку праці та вподобання потенційних учасниць. Врахували й оновлену Стратегію розвитку Рівненщини 2027. Дослідження дало змогу зрозуміти пріоритетні спеціалізації для майбутнього працевлаштування жінок і визначити найбільш перспективні сфери для самозайнятості.

Крім цього, за результатами опитування жінок, які хотіли б взяти участь у проєкті, виявили найпопулярніші галузі та професії. Серед них - IT, індустрія краси та здоров’я, відкриття власного магазину або ведення його онлайн, спеціальності харчової промисловості та творчі професії.

Реєстрація за посиланням: http://surl.li/ojofe

Проєкт реалізується Дія.Бізнес I Рівне та International Orthodox Christian Charities (IOCC) за підтримки Kerk in Actie та за сприяння Рівненської обласної державної адміністрації.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux