Цієї неділі у межах святкування Дня селища Володимирець відбувся масштабний етногастрофестиваль «Володимиреччина на смак».
Головний акцент фестивалю — гастрономічна мандрівка кулінарними традиціями Володимиреччини. Кожен охочий міг продегустувати унікальні автохтонні страви, приготовані жителями громади. За благодійний донат на підтримку ЗСУ гості смакували:
• ланцепупики
• вареники з сиром і картоплею
• домашній твердий сир
• маглаї, перепічки
• грибну піцу, пиріжки з грибами
• квасолю по-селянськи, крупничок
• печунське мудрило, половлівську затірку
• гречаники, пиріжки по-володимирецьки
• картопляну ковбасу з салом, рибні делікатеси
та ще багато іншого!
«Усі ці смаколики — частина «Карти гастроспадщини Володимиреччини», яку громада дбайливо формує для збереження й популяризації кулінарної ідентичності краю. Дякуємо кожному, хто причетний до цього фестивалю: готував, частував, співав, смакував і донатив.
Разом ми зберігаємо дух рідного краю, підсилюємо культуру і наближаємо Перемогу!» - звернулася до учасників свята начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.
Великим успіхом користувалися виставки та майстер-класи. Особливу увагу привернула родинна колекція «Кубельце» Тетяни Сарницької — унікальна збірка побутових речей, одягу та реліквій, що передаються з покоління в покоління.
Неповторну атмосферу свята створили фольклорні колективи Володимиреччини та гості з Варащини. Народні пісні, барвисті костюми, щира енергія виконавців подарували незабутні враження та справжнє відчуття автентики.