На Рівненщині попрощалися із трьома Героями
опубліковано 06 жовтня 2022 року о 10:38

5 жовтня на Рівненщині попрощалися із трьома загиблими захисниками України: Петром Климовим і Андрієм Морозом з Рівненського району та Іваном Кузьмичем із Сарненщини.

Жителі Корнина «живим коридором», із державною символікою та квітами провели в останню дорогу Героя-земляка Петра Климова. Воїн навчався в місцевій школі, згодом у Сарненському професійно-технічному училищі, де здобув професію тракториста. Від 2017 року брав участь в АТО на території Донецької та Луганської областей. Від початку повномасштабного російського вторгнення, 25 лютого, був призваний повторно на військову службу по мобілізації. Петро Климов загинув 2 жовтня під час ведення бойових дій в Осокорівці Нововоронцовського району Херсонської області. Йому було 52 роки. Поховали воїна на кладовищі у Корнині. У військовослужбовця залишилися вагітна дружина, троє неповнолітніх дітей та старенька мати.

У Здолбунові попрощалися із захисником Андрієм Морозом. Військовослужбовець закінчив дев’ятирічку у Здолбунівській школі № 2, згодом здобув спеціальність «Монтер колії» у місцевому ПТУ залізничного транспорту. Працював на Рівненській дистанції колії Львівської залізниці, в охоронній фірмі, та підприємстві «Волинь-Цемент». Повістку Андрій отримав 6 травня. Після цього одружився. А з 5 липня захисник уже проходив службу в Яворові, згодом – у Черкасах, Запоріжжі, на Миколаївщині та Херсонщині. Спілкуючись із дружиною, завжди казав, що наша Перемога буде вже незабаром. 28 вересня внаслідок артилерійського обстрілу поблизу села Сухий Ставок на Херсонщині Андрій загинув. Йому було лише 39 років. Поховали Героя на кладовищі у рідному Здолбунові.

Жителі Березівської  громади попрощалися із старшим солдатом Іваном Кузьмичем. Воїн проживав у Глинному. З квітня пішов захищати Батьківщину у лавах ЗСУ. У захисника раптово погіршилося здоров’я, тож його госпіталізували в один із медичних закладів на Миколаївщині. Лікарі до останнього боролися за життя військовослужбовця. Проте 29 вересня  Іван Кузьмич помер. У воїна залишилася дружина та 5 дітей.

Щирі співчуття родинам, близьким і побратимам воїнів! 

Вічна пам’ять та слава Героям-захисникам!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux