На Рівненщині оцифрують усі галузі життєдіяльності регіону
опубліковано 01 листопада 2023 року о 13:21

В Рівненській ОДА продовжують наповнювати даними «Аналітичний портал Рівненщини». На сьогодні розробили вже 10 дашбордів. Частина з них вже є доступними у загальному доступі.


Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. 


Модератор - директор Департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій ОДА Олександр Поліщук.


«Аналітичний портал - це сучасний та зручний цифровий інструмент. Він створений з метою візуалізації геопросторової інформації про регіон. Це допоможе органам державної влади та місцевого самоврядування приймати ефективні та раціональні рішення. Також використовувати дані порталу зможуть потенційні інвестори та громадськість області», - розповіла Іванна Смачило. 


Система дозволяє легко ідентифікувати географічне розміщення об’єктів та їх підпорядкування, здійснювати аналіз статистичних показників та представляти їх у вигляді таблиць, графіків, карт, супутникових знімків, звітів.


«П’ять дашбордів є в публічному доступі, ще кілька незабаром з’являться. Зважаючи на вимоги безпеки, не всі дані будуть доступними для широкого загалу в умовах воєнного стану, - зазначила заступниця голови ОДА. - Проте ми ставимо перед собою завдання оцифрувати дані з усіх галузей життєдіяльності регіону».


Станом на зараз на геопорталі регіону(https://apr-rivne.hub.arcgis.com/) можна знайти 5 дашбордів на такі теми: тваринництво, інвестиційні пропозиції, чисельність ВПО, доходи та видатки громад та дашборд ЦНАПів Рівненської області.


Як працює дашборд? Розберемо на прикладі інформаційної панелі інвестиційних пропозицій:

- на цьому дашборді ви зможете дізнатися про земельні ділянки типу Greenfield/ Гринфілд (ділянка, вільна від забудови) та Brownfield/ Браунфілд (ділянка із будь-яким об’єктом нерухомості);

- також можна дізнатися про місцезнаходження, тип об’єкту, кадастровий номер земельної ділянки, форму власності, площу, фото та інше.


Нагадаємо, «Аналітичний портал Рівненщини» розробили за підтримки Проєкту USAID “ГОВЕРЛА”. Презентували геопортал у червні цього року.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux