Новітня лабораторія для кухарів із сучасним обладнанням незабаром з’явиться у Вищому професійному училищі № 22 м. Сарни. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час онлайн-наради, яка пройшла під головуванням Заступниці Керівника Офісу Президента України Ірини Верещук.
Під час зустрічі також йшлося про створення навчально-практичних центрів, які фінансуються державою.
«Кулінарний хаб - це центр підвищення кваліфікації кухарів їдалень закладів загальної середньої освіти області. Приміщення у Сарнах вже підготовлено на 40%. Частково отримано обладнання. Загальна вартість проєкту – 12 млн гривень, серед них 8,5 – кошти держави, а 3,6 – співфінансування», - сказав Сергій Подолін.
Також він додав, що до кінця року заплановано створити 6 сучасних навчально-практичних центрів у закладах профосвіти Рівненської області.
«Створення кулінарного хабу - це важливий пункт в реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року. Реформа шкільного харчування, яка стартувала у 2020 році з ініціативи першої леді Олени Зеленської, на Рівненщині впроваджується у декількох напрямках одночасно», - підсумував Сергій Подолін.