На Рівненщині нагородили «Героїв спортивного року-2022»
опубліковано 30 грудня 2022 року о 17:58

Цей конкурс проводиться щороку. Його організовує ОДА спільно з обласним відділенням НОК. В рамках заходу, відзначають кращих спортсменів та тренерів області. Їх обирають у різних номінаціях.

Спортсменів, які, попри складні умови, цьогоріч продемонстрували хороші результати, привітали начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, голова Рівненської облради Андрій Карауш, перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

«2022 рік був непростим, але він відбувся, дякуючи ЗСУ. Я дуже радий, що, попри воєнний стан, на спортивному фронті ніхто не зупинився, тренування продовжилися, змагання відбувалися. І сьогодні ми маємо результат – перемоги наших спортсменів на міжнародному рівні», - прокоментував Віталій Коваль.

Тож у номінації «Кращий спортсмен року» перемогу здобув Володимир Кушнір, майстер спорту України міжнародного класу з фрістайлу. Він посів І місце у загальному заліку Кубку Європи.

«Найкращою спортсменкою року» стала Олена Циганкова, майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное. Вона посіла 3 місце на чемпіонаті Європи серед молоді, 5 місце у чемпіонаті світу серед молоді.

«Найкращим тренером року» визнали Леоніда Камолчука, заслуженого тренера України з параканое, який займається з Оленою Циганковою. Він також переміг у номінації «Спортивна слава Рівненщини».

«Найкращою командою року» другий рік поспіль стала чоловіча команда рівненського народного клубу «Верес».

«Сенсацією року» визнали Ольгу Машанєнкову, майстра спорту України з легкої атлетики. Вона виборола перше місце на Європейському юнацькому Олімпійському фестивалі.

«Найкращим спортивним організатором» став Петро Нагорний, віце-президент громадської спілки «Асоціація спортивної боротьби Рівненської області».

У номінації «Сильні духом» відзначили Юлію Іваницьку, заслуженого майстра спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору, срібну призерку чемпіонату Європи, бронзову призерку чемпіонату світу.

У номінації «Разом із олімпійцями» переміг Святослав Семикрас, заслужений майстер спорту з сумо, бронзовий призер Всесвітніх ігор з сумо. Він посів друге місце на Кубку Європи та третє місце на чемпіонаті Європи.

«Меценатом спортивного року» став Іван Надеїн, голова наглядової ради ПАТ «Рівненський народний клуб «Верес».

У номінації «Народний вибір» переможницею визнали Аліну Мартинюк, майстра спорту України міжнародного класу з кікбоксингу, бронзову призерку Всесвітніх ігор.

У номінації «Чесна гра» перемогу здобула чоловіча команда баскетбольного клубу «Рівне», яка виборола друге місце у чемпіонаті України з баскетболу.

У номінації «Об’єктивність та компетентність» вчергове відзначили спортивного журналіста телекомпанії ITV Media Group Вадима Мороза.

Крім цього, «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» протягом року співпрацює з великою кількістю волонтерів. Щоб віддячити цим людям, на Рівненщині проводиться конкурс «Кращий волонтер «Спорту для всіх».

Цьогоріч його переможцями стали: Олександр Самсонюк, голова відокремленого підрозділу громадської організації «Федерація бадмінтону України» у Рівненській області; Софія Кушнір, майстер спорту України з боротьби вільної та сумо, студентка ПВНЗ «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем'янчука»; Світлана Станко, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, тренер-викладач комунального закладу «Рівненська обласна дитячо-юнацька спортивна школа осіб з інвалідністю» Рівненської обласної ради, Любов Сєдлова, лаборантка кафедри теорії і практики фізичної культури і спорту Рівненського державного гуманітарного університету.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux