На Рівненщині Ірина Верещук провела наради з представниками громад та міжнародних організацій
опубліковано 19 лютого 2023 року о 19:57

У рамках поїздки на Рівненщину Віцепрем’єрка Ірина Верещук провела наради з керівництвом області, територіальних громад та представниками міжнародних гуманітарних організацій.

Під час засідань присутні обговорили подальші дії для вирішення проблемних питань ВПО, які проживають на території області. Серед першочергових завдань – медичне забезпечення переселенців, інтеграція у громади, зокрема, зайнятість та працевлаштування людей.


Ірина Верещук зазначила, що в Уряді дещо зміниться координація роботи з донорами та благодійниками. Це все буде прописано в Стратегії щодо ВПО. Принцип такий: благодійники - ОВА - Уряд. Окрім того, розпочнеться робота з українцями, які повертаються із-за кордону. Серйозний виклик - зруйнована місцевість, непридатна для життя.


Серед нагальних потреб у 2023 році на Рівненщині визначили: забезпечення генераторами, засобами опалення, побутовою технікою ВПО, а також медзасобів у лікарні та госпіталі.


«Для кращої взаємодії нам необхідно скоординувати потреби з реальним підсиленням регіону. Адже допомога має бути цільовою. Якщо це потужний генератор на 400 кіловат, то  він має стояти там, де є відповідний вузол обліку. Наприклад, в ДСНС чи лікарні, а не в маленькій громаді. Із чіткою комунікацією – кращий результат», - сказав Віталій Коваль.


У підсумку зустрічі обговорили алгоритми подальшої координації дій, створення центрів, які допомагатимуть ВПО не лише з гуманітарною допомогою, а й з працевлаштуванням і соціалізацією.

Віталій Коваль також зауважив, що майже 50 відсотків переселенців Рівненщини - це працездатне населення. Тому важливо, аби ВПО знали про різні можливості працевлаштування. Власне, Рівненська ОВА таку роботу проводить.

 «Я дуже вдячна міжнародним організаціям та волонтерам за те, що змогли скоординуватися та направити свої зусилля на підтримку вразливих категорій населення. Це гарний приклад співпраці. У час викликів нам вкрай важливо гуртуватися та допомагати одне одному. І сьогодні, і завтра, і до Перемоги – єдність передусім!» – підсумувала очільниця Мінреінтеграції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux