На Рівненщині створили сучасний реабілітаційний простір для людей з інвалідністю
опубліковано 03 грудня 2019 року о 15:27

Сучасний спальний корпус відкрили в обласному центрі комплексної реабілітації інвалідів, що в Олександрії Рівненського району. У комфортних та зручних умовах тут зможуть проживати пів сотні пацієнтів. Вони отримуватимуть медичні та соціально-адаптаційні послуги.

Як розповідає директорка центру Оксана Кравчук, триповерхову будівлю збудували за півтора року. Пацієнти тут проживатимуть у двомісних кімнатах, кожна з яких має окремий санвузол. У приміщенні є просторі зали для спілкування, перегляду фільмів тощо.

«Важливо, що будівля побудована за сучасними технологіями та підходить для слабозорих людей або ж з порушенням опорно-рухового апарату. Тут є пандуси, ліфти, спеціально обладнані коридори для зручного пересування будівлею. Важлива інформація для пацієнтів написана за допомогою шрифта Брайля. Спеціальні звукові сигнали орієнтують людей з інвалідністю про місцезнаходження входу у будівлю», - каже Оксана Кравчук. І додає, що у медичному закладі постійно працюють над розширенням спектру послуг та категорії пацієнтів. Так, відновнювальну терапію у центрі можуть проходити родичі загиблих в АТО/ООС.

У закладі є фізіотерапевтична зала, кімната психоемоційної корекції, можна пройти курс ароматерапії, парафінолікування, аероіонотерапії тощо. У закладі працює кваліфікований медперсонал. Серед них - лікарі, фахівці соціальної роботи та медичної реабілітації, медсестри з лікувальної фізкультури та масажу, психолог та інші.

«У нас в області проживає майже 80 тисяч людей з інвалідністю. Їх необхідно забезпечити якісними послугами з реабілітації. Вони повинні відчути, що про них турбуються та підтримують. Приємно, що такий необхідний соціальний об’єкт вдалося відкрити завдяки співпраці різних гілок влади. Адже кошти на його реалізацію надійшли з Державного фонду регіонального розвитку за співфінансування з обласного бюджету», - зазначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Вартість об’єкту складає понад 10 мільйонів гривень.


Нагадаємо, Рівненський обласний центр комплексної реабілітації інвалідів знаходиться за адресою: с.Олександрія Рівненського району, вул. Санаторна, 3.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux