На Рівненщині стартувала молодіжна програма «Державотворець»
опубліковано 15 жовтня 2019 року о 14:10

25 юнаків та дівчат нашого краю вивчатимуть, як працюють місцеві органи влади, і згодом стажуватимуться в департаментах та управліннях Рівненської ОДА.

Відсьогодні на Рівненщині стартувала молодіжна програма «Державотворець». Протягом семи днів молодь віком від 18 до 25 років розвиватиме навички відповідального лідерства та підвищуватиме рівень громадянської активності.

Навчання «державотворців» розпочалось з мотиваційного виступу голови Рівненської ОДА Віталія Коваля. На прикладі власного досвіду він розповів про важливість участі молоді у процесі державотворення.


«З дитинства я був дуже активним, займався спортом та був головою профспілкового комітету. Скажу відверто, здібності, які ми здобуваємо у молодому віці, стають в нагоді в житті. Я переконаний, що сьогодні тут зібралася активна, креативна і талановита молодь. Формулювання назви програми «Державотворець» дуже влучне, адже ми можемо творити та змінювати нашу країну на краще. Це передача знань та досвіду, який точно знадобиться вам у майбутньому», - зазначив Віталій Коваль.

Протягом шести днів учасники відвідають, зокрема, Рівненську облдержадміністрацію та місцеві підприємства. Будуть слухати лекції від представників влади, громадськості та бізнесу. А в останній день матимуть змогу стажуватись та практично застосують отримані знання та навички. Окрім цього,

учасники ознайомляться із проектним менеджментом, командоутворенням та ораторським мистецтвом.

«Державотворець» - це програма особистісного та професійного розвитку, яка орієнтована на взаємодію молоді та державної служби. Головна мета - створити систему особистісного та професійного розвитку», - розповіла регіональний координатор Іванна Одейчук.

Партнерами програми є Міністерство молоді та спорту України, Українська академія лідерства, Проєкт Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія»» (SACCI), управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненської міської ради, управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА, Молодіжна рада при Рівненській ОДА та випускники національного етапу програми «Державотворець».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux