На Рівненщині розвиток туризму - прогресивний, сучасний та правильний
опубліковано 07 грудня 2020 року о 15:28

  1. Саме так охарактеризувала розвиток туристичної галузі Рівненщини голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів, яка перебуває із робочою поїздкою в області.

«У рамках першої ініційованої Президентом кампанії з промоції внутрішнього туризму «Мандруй Україною» - розроблений проєкт «Туристичні магніти». Ініціатива полягає у тому, що три-п’ять популярних локацій із кожної області, які потребують інфраструктурних удосконалень, будуть фінансово підтримані на державному рівні. Саме тому ми з колегами їздимо регіонами України, аби оцінити об’єкти, які приваблюють туриста. Наша увага спрямована на їх доопрацювання, аби зробити їх повноцінними туристичними продуктами», - розповідає  Мар’яна Олеськів.

Потенціал Рівненщини голова Державного агентства розвитку туризму розгледіла ще під час участі у Міжнародному форумі «Креативна Україна». Саме тоді заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг презентував область, представивши нову концепцію «Рівненщини туристичної».

Цьогоріч Рівненщина зробила вагомий крок у розвиткові туризму, розробивши нову концепцію «Рівненщини туристичної», над якою команда працювала цілий рік, - розповідає Сергій Гемберг. Також згідно ініціативи голови ОДА Віталія Коваля – цей Рік промоції культурної спадщини Рівненщини. Адже наш край не тільки мальовничий, але й багатий на культурно-історичну спадщину. Саме тому розвиток туристичної галузі краю – є одним із пріоритетних завдань влади.

«Ознайомившись із брендуванням та підходом до розвитку туризму в регіоні, я зрозуміла, що він є дуже прогресивним, сучасним та правильним. Тому особисто захотіла відвідати Рівненщину. Моя мета – допомогти та підтримати на державному рівні ті ініціативи, які сьогодні втілює облдержадміністрація. Разом, ми маємо подумати як трансформувати об’єкти, аби вони стали повноцінним туристичним продуктом», - повідомила Мар’яна Олеськів.

За її словами, Рівненщина - це своєрідний хаб між Києвом та західною Україною. Таке вигідне географічне положення дозволить зробити із туристичних принад області продукт не лише для кількагодинного огляду. Він зможе затримати туриста на декілька днів. Аби цього домогтися, потрібно об’єднати зусилля усіх органів влади навколо таких туристичних об’єктів. Починати із декількох та збільшувати у геометричній прогресії упродовж наступних років.

Зокрема, сьогодні посадовиця відвідає низку туристичних «магнітів» Рівненщини. А саме, «Тунель кохання», Тараканівський форт та Дубенський замок.

Також Мар’яна Олеськів зазначила, що президентська програма «Велике будівництво» у сфері культури – «Велика реставрація» - є ще одним важливим кроком для розвитку туристичної галузі Україні. Адже у її рамках у кожній області будуть відновлені об’єкти культурної спадщини. Зараз на державному рівні проводиться відбір таких локацій, на відбудову яких профільне Міністерство має передбачене фінансування у великому обсязі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux