На Рівненщині розпочала роботу служба допомоги постраждалим від домашнього насильства
опубліковано 15 грудня 2021 року о 16:33

Психологічна підтримка, консультації фахівців, допомога у вирішенні проблем постраждалих від домашнього насильства. Ці та інші послуги стали доступними мешканцям області. Адже віднедавна на Рівненщині працює спеціалізована служба первинної соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Вона знаходиться у Рівному на вулиці Гагаріна, 29. Звертатися туди можна щоденно з понеділка по п'ятницю - з 9.00 год до 19.00 год (обід з 13.00 до 13.45), у суботу - з 9.00год до 14.00 год. Мобільний телефон: 097-885-04-90.

В закладі облаштовані 5 кімнат як для дітей, так і для дорослих. На це з обласного бюджету виділено 500 тисяч гривень.

«Ми підібрали і виділили для служби приміщення – з хорошим розташуванням, зручною транспортною розв’язкою та великою квадратурою, щоб було просторо. Воно було не в найкращому стані, завдяки правильно закумульованим ресурсам і лише за 3 тижні зробили ремонт. Тепер тут затишно! Гарні нові меблі, необхідна для роботи техніка, куточки для дітей – яскраві та з іграшками, обладнані кімнати для спілкування клієнта з фахівцями, є зона для психологічного розвантаження і навіть дизайнерські «фішки». Головне, що підібрані кадри: соціальні працівники, психологи. Ми і надалі будемо допомагати не тільки в роботі Консультативної служби, але й загалом в розбудові спеціалізованої мережі закладів підтримки особам постраждалим від домашнього насильства», - запевнила Людмила Шатковська, заступниця голови Рівненської ОДА.

На сьогодні ж важливо, щоб якомога більше жителів області дізналися, що тут безоплатно можна отримати консультації, психологічну допомогу, інформацію про заходи та послуги, якими можуть скористатися постраждалі від насильства.

 «Знаю, що вже в день відкриття сюди звернулась людина за порадами. Зрештою, це і буде індикатором успіху – кількість осіб, яким вдалось допомогти», - прокоментувала начальник ГУ Нацсоцслужби у Рівненській області Юлія Шигорева. 

Ідея створення по всій Україні подібних центрів належить першій леді Олені Зеленській.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux