На Рівненщині публічно презентували проєкт Стратегії розвитку області до 2027 року
опубліковано 26 грудня 2019 року о 17:37

Над документом працювали впродовж року, використовуючи рекомендації Мінрегіону, Мінекономіки, міжнародних експертних груп, досвід регіонів України та інших країн.


Захід відбувся за участю заступників голови ОДА Ігоря Тимошенка та Сергія Гемберга, депутатів облради, експертів різних галузей, громадськість.

Основні етапи розробки Стратегії складалися, зокрема, з соціально-економічного аналізу, побудови SWOT-аналізу регіону та SWOT-матриці порівняльних переваг, викликів і ризиків. При цьому велика увага приділялася нового підходу – смарт-спеціалізації.


Як розповів керівник департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Костянтин Мокляк, за результатами проведеної роботи було визначено 5 пріоритетних сфер смарт-спеціалізації – деревообробна та меблева промисловість, виробництво продуктів харчування та поглиблена переробка сільськогосподарської продукції, високотехнологічне органічне сільське господарство, ягідництво та садівництво, логістика, ІТ- сектор.

На наступному етапі, під час засідання 3-х фокус-груп, були відібрані проєктні ідеї та визначено їх відповідність стратегічним операційним цілям та завданням Стратегії – 2027.


На основі проєктних ідей були сформовані технічні завдання та включено їх до Плану на 2021 – 2023 роки із реалізації Стратегії розвитку Рівненської області на період до 2027 року.


Серед основних – підтримка малого та середнього підприємництва та залучення інвестицій, створення транспортно-логістичного хабу, розвиток мережі Центрів надання адміністративних послуг, покриття мобільним зв’язком та Інтернетом, промоція туристичного потенціалу області тощо.

Підсумовуючи сказане, Костянтин Мокляк акцентував увагу присутніх на тому, що реалізація проєктів регіонального розвитку дозволить Рівненщині стати регіоном з високотехнологічним господарським комплексом, модернізованою згідно європейських стандартів інфраструктурою, у якому створені належні умови для проживання, самореалізації та гармонійного розвитку людини.


Стратегічний документ буде схвалений розпорядженням голови облдержадміністрації та поданий на затвердження обласній раді.


Презентація проєкту Стратегії

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux