На Рівненщині прощалися з Героями
опубліковано 17 червня 2022 року о 10:00

«Вибач, тату, що не зміг сказати тобі, що дуже тебе люблю. Я не думав, що так рано втрачу тебе. Ти був для мене прикладом. Я дуже тебе люблю та шаную. Вічна пам'ять, ти завжди є і будеш для мене Героєм», - написав 15-річний син своєму тату, військовому снайперу Юрію Кубаю… Військовослужбовець народився у Бабині, жив і працював у Рівному. У 2015 році Юрій захищав Батьківщину на Луганщині. Пішов на фронт і весною цього року. 10 червня біля Комишувахи на Луганщині снайпер загинув. Йому було лише 37 років. У Рівному із загиблим Героєм прощалися рідні, друзі, бойові побратими та небайдужі містяни. Поховали Юрія Кубая у Бабині на Гощанщині.

Війна забрала життя музиканта, художника та дизайнера, співавтора рівненського герба та прапора Олексія Литвина. Активний учасник культурного, громадського та мистецького життя Рівного після початку війни став членом ДФТГ. Прощання з митцем-захисником відбулося 15 червня у Художній галереї Рівного. Провести в останню дорогу Олексія Литвина прийшли колеги, друзі, бойові побратими.

Коридором пам’яті зустріли здолбунівчани загиблих на війні Героїв-земляків Юрія Щепіна та Михайла Педченка. 38-річний Юрій Щепін загинув 9 червня в районі населеного пункту Перечистівка Донецької області. Михайло Педченко пройшов Іловайський котел у 2014, полон в окупованому Донецьку, після обміну полоненими повернувся додому. Цьогоріч, коли почалася повномасштабна війна, одним з перших прийшов у військкомат. Загинув солдат біля Авдіївки на Донеччині. Поховали воїнів у Здолбунові.

Головинська громада на Костопільщині знову в жалобі... В останню дорогу провели матроса Андрія Руссу. Військовослужбовець народився 12 червня 2003 року в селі Доброжанівка на Миколаївщині. У 2008 році сім’я переїхала на Рівненщину у село Садки. Після закінчення Костопільського будівельно-технологічного фахового коледжу хлопець служив у ЗСУ. Воїн загинув 5 червня під час виконання у складі тактичної групи бойового завдання в акваторії Чорного моря. Андрій був гідним сином свого народу, справжнім патріотом, підтримкою та опорою для своєї мами. Йому назавжди буде 18… Поховали матроса у Костополі.

На Дубровиччині попрощалися із 28-річним солдатом окремої Президентської бригади імені Б.Хмелинького Олексієм Гласним, уродженцем села Крупове. Під час мінометного обстрілу на полі бою біля селища Питомник Харківської області воїн отримав важке поранення. За життя бійця боролися медики у військовому госпіталі, проте 13 червня захисник від отриманих поранень помер. Без батька залишилася 3-річна донечка.

У Демидівській громаді провели в останню дорогу воїна Олександра Теленського. 39-річний військовослужбовець під час виконання бойового завдання у Сєвєродонецьку Луганської області потрапив під артилерійський обстріл та отримав поранення, несумісні з життям. Загинув солдат 7 червня. Без батька залишилося п'ятеро дітей. Поховали захисника у с. Вовковиї.

Дубенська громада востаннє зустрічала з фронту 19-річного воїна Володимира Томка. Матрос загинув 5 червня під час виконання бойового завдання в акваторії Чорного моря. Через тиждень Володимиру виповнилося б 20 років… Свій останній спочинок знайшов воїн на Алеї слави в Дубні.

Вічна памʼять полеглим у війні за свободу проти російських загарбників!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux