На Рівненщині продовжують впроваджувати енергоменеджмент у бюджетних закладах
опубліковано 19 травня 2021 року о 11:06

На Рівненщині триває процес впровадження системи енергомоніторингу в бюджетних установах та організаціях місцевого самоврядування.

З метою активізації зазначеного процесу в Рівненській ОДА проведено чергову онлайн нараду з представниками райдержадміністрацій, територіальних громад, бюджетних установ області щодо внесення необхідних даних та роботи в автоматизованій системі енергомоніторингу АІС «Енергосервіс».

Її застосування сприятиме досягненню економії та ефективному використанню енергоресурсів, оскільки дасть можливість визначати перевитрати, нераціональне споживання ПЕР, що завдає прямих втрат, а по суті збитків, місцевим бюджетам. А відтак - приймати відповідні управлінські рішення щодо їх відшкодування.

Як зазначив заступник директора департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності ОДА Валерій Гуз, таку ініціативу департамент намагався втілити вже три роки. «Лише завдяки пріоритетам обласної влади щодо розвитку нашого регіону, у 2020 році вдалося розпочати цей процес», - зауважив Валерій Гуз. 

Разом з тим, він наголосив на необхідності активізації роботи у цьому напрямку з боку територіальних громад та бюджетних установ області. Адже станом на 14 травня ц.р. до АІС «Енергосервіс» внесено дані лише по 581 об’єкту, що складає близько 20% від їх загальної кількості.

В ході наради її учасників ознайомили із переліком необхідних документів, роз’яснили особливості заповнення реєстраційних форм для підключення до зазначеної системи, а також обговорили проблемні питання, що виникають у ході заповнення відповідних анкет та опитувальних листів, подання інформації.

Представниця розробника зазначеного програмного продукту – ТОВ «Енергосервіс.ком.юа» Інна Бовсуновська представила функціонал та технічні характеристики системи, розповіла про переваги й особливості роботи в АІС «Енергосервіс», можливості використання аналітичної та статистичної інформації про споживання енергоресурсів установами тощо.

«Впровадження зазначеної системи моніторингу та керування ресурсами дає можливість отримати економію не менш ніж 15% за умови дотримання рекомендацій та використання даних системи», - зазначила Інна Бовсуновська.

Нагадаємо, заходи зі створення на Рівненщині обласної системи моніторингу споживання ПЕР бюджетними закладами та організаціями місцевого підпорядкування, в тому числі й новоствореними некомерційними підприємствами в результаті реформування системи охорони здоров’я, впроваджуються у рамках Комплексної програми енергоефективності Рівненської області на 2018 - 2025 роки.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux