На Рівненщині привітали аграріїв та фермерів з професійним святом
опубліковано 13 листопада 2020 року о 14:17

Фермери та хлібороби Рівненщини цими вихідними відзначатимуть своє професійне свято –  День працівників сільського господарства. З цієї нагоди на Рівненщині відзначили кращих сільгоспвиробників.


«Аграрний сектор є базовою галуззю в області. Сьогодні в АПК працюють понад 800 підприємств. Щороку відбуваються позитивні зміни у господарствах – збільшуються посівні площі, споруджуються нові виробничі комплекси, молочні ферми, птахоферми, здійснюється технічне переоснащення галузі. Фермери та аграрії розширюють свої виробництва, збільшують робочі місця та справно платять податки. А головне – вони забезпечують продовольчу безпеку. Тому сьогодні ми відзначили їхню роботу та вручили міністерські нагороди», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.


Серед нагороджених – 32-річний Ігор Остапчук (на фото), який керує підприємством «Маяк». Молодий фермер займається тваринництвом на Поліссі вже 10 років.

«Справу обрав не випадково – продовжив батьківське починання. Мені було з кого брати приклад для наслідування. На нашому підприємстві – 1500 голів великої рогатої худоби, 100 овець. Ми постачаємо продукцію на Козятинський м’ясокомбінат на Вінничині, молоко – на Радивилівський молокозавод «РадиМо», Березнівський молокозавод «Бімол»», - розповідає Ігор Остапчук.


Розширенню виробництв для сільськогосподарських підприємств допомагає й держава завдяки різним програмам.


Так, керівник підприємства «Україна» на Дубровиччині В’ячеслав Стрибулевич (на фото) розповідає, що не вперше користуються державними програмами. Фермерське господарство обробляє півтори тисячі гектарів землі, утримує дві тисячі поголів’я, за рік реалізує 4 тис літрів молока. Свою продукцію постачають на підприємства відомих торгових марок.

«Цього року ми реконструювали два приміщення під телятники. Подали документи на часткове відшкодування коштів, витрачених на розширення свого виробництва.  Тепер чекаємо фінансування. А торік нам держава компенсувала вартість сільськогосподарської техніки – придбання сівалок», - додає В’ячеслав Стрибулевич.


Відзнаку отримала й засновниця ТОВ «Яловицька агротехнологія» Любов Зинер (на фото). Вона очолює одне з найпотужніших господарств на Західній Україні, що вирощує насіннєву картоплю. Елітне насіння завозять з Європи, вирощують його на 50 гектарах. Продукцію поставляють для виробництва чіпсів «Люкс», що широко представлені у наших магазинах.

В свою чергу директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько підкреслила, що допомогу від держави сільгоспвиробники отримують ще з 2018 року і до цього часу:


«Лише цього року 180 господарств уже утримали понад 29 млн грн. Частина фінансування передбачена на листопад-грудень. Ми намагаємося донести до усіх сільськогосподарських товаровиробників умови залучення коштів державного бюджету за такими напрямками, як тваринництво, садівництво, сільськогосподарська техніка  вітчизняного виробництва, фермерство, кредитування».

Нагадаємо, День працівників сільського господарства щороку відзначають у третю неділю листопада.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux