На Рівненщині працює українське радіо та телебачення
опубліковано 07 березня 2022 року о 12:25

Радіо та телебачення в Рівненській області працює та працюватиме, тож є можливість отримувати офіційні новини з першоджерел.

«Ми робимо все, щоб мешканці Рівненщини і всі, хто приїжджає до нас, бачили об’єктивні українські новини. Закликаю всіх, дотримуємо інформаційної гігієни. Не поширюємо фейків і брехні російських пропагандистів. Це ще один внесок в нашу перемогу!» - зазначив керівник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Наразі є деякі зміни у наповненні телеканалів, а супутниковий сигнал подається на передавачі цифрового телебачення Т2. Спеціалісти Рівненської філії Концерну РРТ працюють у штатному режимі та оперативно реагують на усі можливі ситуації, щоб убезпечити технічні збої.

5 березня місцевий телеканал «Сфера-ТВ» отримав тимчасовий дозвіл Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на здійснення мовлення у національній мережі Т2 на всій території Рівненщини. Програми телеканалу можна дивитися і у кабельних мережах міст Рівне, Вараш, Сарни, Березне, Костопіль, Дубно.

Окрім того, глядачі можуть переглядати місцеві телеканали «Рівне 1», «UA:Рівне», «ITV», а також у Вараші – «Енергоатом».

На заклик Нацради України з питань телебачення і радіомовлення розкодувати свої сигнали відгукнулися центральні українські мовники, які транслюються на супутнику. Тож глядачі на Рівненщині можуть дивитися національні телеканали UA:Перший, Рада, 1+1, Україна, ICTV, СТБ, Інтер, Україна24 тощо.

Також через супутник транслюються 24 канал, 5 канал, 5 канал, Еспресо-ТБ.

На Рівненщині стабільно працює українське радіо, а також місцеві радіомовники: «Радіо «Трек», Радіо «Ритм», ТРК «Полісся».

Місцеві мовники долучилися до консолідованого марафону «Єдині новини» із включенням регіональних новин та трансляцією брифінгів Рівненської обласної військової адміністрації.

Таким чином, глядачі на Рівненщині можуть отримувати точну та перевірену інформацію про російську війну в Україні, ситуацію в світі та області.

Нагадаємо, керівник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль під час одного із щоденних брифінгів звернувся до власників готелей, хостелів, баз відпочинку та інших установ області, які мають супутникове мовлення, переглянути наповнюваність мережі на предмет наявності/відсутності проросійських телевізійних каналів. «Підключіть українські канали для того, щоб глядачі могли бачити об’єктивну реальність», - наголосив Віталій Коваль.

Якщо ж окупанти відключать українське телебачення, то стежити за ситуацією в країні і новинами можна кількома іншими способами.

Безкоштовно дивитися українські канали можна:

На супутнику. Доступ до мовлення безкоштовний. Щоб переглядати телебачення, потрібен супутниковий ресивер та супутникова антенна.
Youtube. Більшість українських каналів мають власні канали на Youtube. Якщо у вас є швидкий інтернет, то у мобільному додатку або на вебсторінці на Youtube можна знайти бажаний канал. Якщо швидкість інтернету невисока, треба обрати у налаштуваннях відео нижчу роздільну здатність (три крапки у верхній частині відео – якість – 360р або 480р – цього буде достатньо).

На ОТТ-сервісах. На платформах YouTV, Sweet TV, Omega TV, MEGOGO, Kyivstar TV, Oll tv доступ тепер теж безкоштовний до основних національних телеканалів UA:Перший, 1+1, ICTV, Інтер, Україна, Рада, УНІАН ТБ. Бажаний канал можна знайти в застосунку або на вебсторінці платформи.

Інтернет-радіо. Можна слухати українське радіомовлення на інтернет-радіо radioplayer.ua.

Українське радіо (радіостанція Суспільного) в АМ-діапазоні – радіо працює на частотах 549 Кгц, 657 Кгц, 873 Кгц та 1404 Кгц.

Таблиця FM частот суспільного та місцевих радіомовників на території Рівненської області:

Частота

Радіостанція

Населений пункт

87.8

UA:Українське Радіо

Антопіль (Рівненського району)

90.9

Радіо "Ритм"

Антопіль (Рівненського району)

99.5

UA:Радіо “Промінь”

Дубровиця

101.1

UA:Радіо “Промінь”

Вараш

102.9

UA:Українське Радіо

Копань

103

UA:Радіо “Промінь”

Антопіль (Рівненського району)

103.8

UA:Українське Радіо

Зарічне

104

UA:Українське Радіо

Кургани (Рівненського району)

104.3

Трек

Вараш

104.9

UA:Радіо “Промінь”

Зарічне

105.3

UA:Радіо “Культура”

Дубровиця

106.4

Трек

Антопіль (Рівненського району)

106.6

UA:Українське Радіо/Радіо «Полісся»

Дубровиця

107.2

UA:Українське Радіо

Корець

107.8

UA:Радіо “Промінь”

Острог


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux