На Рівненщині посилять роботу щодо попередження пожеж в екосистемах
опубліковано 06 квітня 2020 року о 15:00

З початку року на Рівненщині виникло більше 100 пожеж в природних екосистемах, загальною площею близько 20 га. Основні причини пожеж: неконтрольоване випалювання сухої трави та необережне поводження з вогнем громадян під час відпочинку.

Про організацію заходів з протидії пожежам у природних екосистемах йшлося на селекторній нараді в Рівненській ОДА. Голова РОДА Віталій Коваль зібрав в онлайн режимі голів районів аби обговорити ситуацію стихійних пожеж в області.

«Крім випалювання сухої трави, звертаємо увагу і на підпали луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотяною, іншою природною рослинністю.  Це, у свою чергу, стає причиною розповсюдження полум'я на лісові насадження, торфовища, а також на житлові будинки та господарські будівлі громадян», - каже начальник ГУ ДСНС в Рівненській області Сергій Крук.

«Випалювання трави та інших рослинних залишків на землях, що безпосередньо примикають до лісу – це пряма небезпека виникнення лісових пожеж. Адже у вітряну погоду вогонь дуже швидко поширюється і стає неконтрольованим», - додав начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.

Крім того, нещодавно, через польові пожежі біля міста Рівного, від яких йшло значне задимлення, ускладнився рух на міжнародній трасі.

Саме тому, голова РОДА доручив керівникам районів:

         - Встановити цілодобовий моніторинг пожежонебезпечних зон для своєчасного виявлення загорянь.

         - Посилити контроль за несанкціонованим спалюванням сухої трави населенням.

         - Створити на своїх територіях підрозділи місцевої пожежної охорони, якщо такі підрозділи відсутні.

«Дав доручення головам перевірити готовність пожежної техніки та створити при РДА робочі групи, які щоденно моніторитимуть ситуацію. Крім превентивної роботи, обов’язково застосовувати і каральні методи. Адже внаслідок таких підпалів завдаються значні матеріальні та екологічні збитки.

Закликаю громадян не палити суху траву і пам’ятати, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків. Наша мета - створити  безпечне середовище на Рівненщині», - підсумував Віталій Коваль.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux