На Рівненщині посилять безпеку кордону з Білоруссю
опубліковано 17 листопада 2021 року о 12:30

У Вараші відбулась нарада під керівництвом голови Нацполіції Ігоря Клименка щодо ситуації на державному кордоні з Республікою Білорусь. Участь у нараді взяли голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, керівники силових і правоохоронних органів, голови місцевих державних адміністрацій і територіальних громад.

За словами Ігоря Клименка, зустріч спрямована на превентивні заходи на прикордонній території Рівненської області у зв’язку із можливою нелегальною міграцією з Республіки Білорусь.

«Для України є два пріоритетні питання – захист державного кордону та безпека населення. Сьогодні обговорили чітку взаємодію силовиків та місцевої влади у випадку можливого прориву кордону незаконними мігрантами. За захист кордону відповідатимуть сили Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції. Співпрацюватимемо також із місцевими військовими та громадськими формуваннями, які діють на території Вараського та Сарненського районів», - розповів Ігор Клименко.

Як повідомив головний поліцейський Рівненщини Олексій Камишанський, за вказівкою голови Нацполіції найближчим часом будуть проведені масштабні навчання за участю підрозділів усіх силових структур, територіальної оборони та громадських формувань.

«Безпекові питання є першочерговими на Рівненщині. І сьогодні заради безпеки об’єдналися усі – поліція, прикордонна служба, місцеві органи влади. Впевнений, така єдність консолідує суспільство і, водночас, руйнує бажання дестабілізації у ворога. Зустріч не остання – буде постійна взаємодія та координація», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Керівник 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців Антон Квятковський запевнив, що прикордонники готові до виконання завдань за призначенням. Налагоджена взаємодія із Нацполіцією, Нацгвардією, підрозділами ДСНС.

«На даний час ситуація на кордоні контрольована. Додатково посилюємо захист кордону, збільшуємо сили та засоби для контролю над кордоном та стриманням потоку мігрантів у разі потреби. Це і особовий склад з необхідною технікою та засобами, кінологи зі службовими собаками, технічні засоби спостереження. Активно застосовуються пілотована авіація та безпілотні авіаційні комплекси. Щільність охорони кордону будемо збільшувати», -зазначив Антон Квятковський.

Максимально протистоятиме будь-якому прориву незаконних мігрантів і поліція Рівненщини. Підрозділи готові забезпечити безпеку для громадян у прикордонній зоні, наголосив начальник Головного управління Національної поліції в Рівненській області Олексій Камишанський.

Ігор Клименко закликав жителів прикордонних територій – у разі виявлення підозрілих осіб у своєму населеному пунктів, чужинців, одразу повідомляти про це органи поліції. У таких людей будуть перевіряти документи та встановлювати причину їх перебування на території нашої держави.

«Ми маємо попередити скоєння злочинів будь-якої категорії та забезпечити безпеку наших громадян», - наголосив Ігор Клименко.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux